ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: cuplaj 4x4 - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

cuplaj 4x4 Linhai Anniversary

#1 User is offline   divizia 

• Idolul ATV-istilor
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Interests:plimbarile cu atv / diorame trenulete
  • Model ATV:LINHAI ANNIVERSARY 4x4

Posted 10 May 2008 - 08:16 PM

Cum se poate remedia cuplajul 4x4 ?
Am izolat motorasul si tot am probleme cu actionarea cuplajului. Azi am izolat si mufa care face legatura intre motoras si centrala de comanda (asa pare a fii).
Sa vad maine ce rezultate o sa am si astept sfaturi de la cei care s-au confruntat cu aceasta problema pana acum.
Apropo, cuplajul manual de la worker cat ar costa si unde s-ar putea monta? Asta in ultima instanta....
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Oricine are dreptul sa fie prost, dar unii abuzeaza de acest privilegiu.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

<a href="http://www.scutere-de-vanzare.ro/" target="_blank">http://www.scutere-de-vanzare.ro/</a>
0

#2 User is offline   undercover 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Model ATV:linhai 4x4 aniversari. suzuki kq 750

Posted 10 May 2008 - 09:34 PM

CITAT(divizia @ May 10 2008, 10:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am izolat motorasul si tot am probleme cu actionarea cuplajului. Azi am izolat si mufa care face legatura intre motoras si centrala de comanda (asa pare a fii).
Sa vad maine ce rezultate o sa am si astept sfaturi de la cei care s-au confruntat cu aceasta problema pana acum.
Apropo, cuplajul manual de la worker cat ar costa si unde s-ar putea monta? Asta in ultima instanta....

am incercat si eu toate metodele de izolare dar dupa un timp tot face figuri cand tie lumea mai draga , singura solutie este cuplaju mecanic de pe worker , ....dar si aici am intimpinat o problema ...dupa multe cautari se pare ca nimeni nu are in stoc asa ceva si nu am reusit sal pot cumpara . blink.gif asa ca sa lasam povestile ca piese de linhai le gasesti mereu .

daca are cineva de vanzare un sistem complet de actionare cuplaj 4x4 de worker sa dea de veste rolleyes.gif
Some people still alive just because,its illegal to shoot them!
0

#3 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:plimbarile cu ATV-ul,fotbalul,boxul si internetul
  • Model ATV: Arctic Cat rosu ca focul

Posted 10 May 2008 - 09:47 PM

CITAT(divizia @ May 10 2008, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>

este vreo 80 E am inteles si ti-l poate monta orice mecanic
0

#4 User is offline   undercover 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:linhai 4x4 aniversari. suzuki kq 750

Posted 10 May 2008 - 10:30 PM

CITAT(Paul @ May 10 2008, 11:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(divizia @ May 10 2008, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>

este vreo 80 E am inteles si ti-l poate monta orice mecanic

problema e ca nul gasesti nicaieri sal cumperi. de montat e simplu , dureaza 15 minute.
Some people still alive just because,its illegal to shoot them!
0

#5 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 11 May 2008 - 09:55 AM

pai va strangeti mai multi si vorbiti cu atvromu daca nu are sa va aduca. daca cumva nu reusiti as putea sa vorbesc eu cu cineva sa va aduca numa sa fiu sigur ca va trebuia sa nu le iau si sa raman cu ele ca eu am worker smile.gif

This post has been edited by dacian22: 11 May 2008 - 09:56 AM

0

#6 User is offline   unchiu 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:Linhai Muddy 4x4

Posted 06 July 2008 - 04:45 PM

Am si eu probleme cu cuplajul 4x4.... chestia ciudata e ca pe display il arata cuplat sau decuplat dar rotile fata nu trag deloc. Asa se manifesta si la voi problema?
0

#7 User is offline   petre 

• ATV-ist convins
  • View gallery
  • Model ATV:New Force 500

Posted 06 July 2008 - 11:02 PM

CITAT(unchiu @ Jul 6 2008, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am si eu probleme cu cuplajul 4x4.... chestia ciudata e ca pe display il arata cuplat sau decuplat dar rotile fata nu trag deloc. Asa se manifesta si la voi problema?

Insamna ca nu mai impinge suficient furca de cuplaj si tre sa unbli un pic pe la cuplajul electic , e mai complicat prin vorbe . Nu este o problema greu de rezolvat insa trebuie si un aparat de sudura daca vrei sa scapi definitiv de aceasta problema!Nu il mai cupla pana nu repari ca se tocesc aiurea crabotii din cuplaj!Daca il schimbi problema o sa reapara in scurt timp pentru ca e un defect de conceptie. Acel cuplaj nu are cum sa aiba o fiabilitate decenta in felul in care a fost construit de fabrica !Trebuie ajutat putin si chiar si atunci o sa mai faca fite din cand in cand .

This post has been edited by petre: 06 July 2008 - 11:03 PM

0

#8 User is offline   unchiu 

• Avansat
  • PipPip

Posted 07 July 2008 - 11:25 PM

CITAT(petre @ Jul 6 2008, 11:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(unchiu @ Jul 6 2008, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Insamna ca nu mai impinge suficient furca de cuplaj si tre sa unbli un pic pe la cuplajul electic , e mai complicat prin vorbe . Nu este o problema greu de rezolvat insa trebuie si un aparat de sudura daca vrei sa scapi definitiv de aceasta problema!Nu il mai cupla pana nu repari ca se tocesc aiurea crabotii din cuplaj!Daca il schimbi problema o sa reapara in scurt timp pentru ca e un defect de conceptie. Acel cuplaj nu are cum sa aiba o fiabilitate decenta in felul in care a fost construit de fabrica !Trebuie ajutat putin si chiar si atunci o sa mai faca fite din cand in cand .

Multumesc de raspuns Petre. Urmatoarea intrebare e ce trebuie sa demontez, e suficient sa dau jos motorul sau mai trebuie si altceva?
0

#9 User is offline   petre 

• ATV-ist convins
  • View gallery
  • Model ATV:New Force 500

Posted 08 July 2008 - 05:07 PM

Cuplajul e pe grupul fata ! Lasa treaba asta pe o mana avizata !
0

#10 User is offline   unchiu 

• Avansat
  • PipPip

Posted 08 July 2008 - 08:54 PM

CITAT(petre @ Jul 8 2008, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cuplajul e pe grupul fata ! Lasa treaba asta pe o mana avizata !

smile.gif Stiu unde e, cand am intrebat de motor ma refeream la motorasul electric nu la motorul ATV-ului. Am intrebat daca e suficient de demontat motorasul si am acces pe acolo sau mai trebuie sa demontez ceva din grup. Oricum o sa-l desfac singur pentru ca nu am mainile de lemn, dar am vrut sa ma documentez mai bine inainte pentru ca de multe ori conteaza si experienta celorlalti si orice sfat e binevenit. Multumesc mult pentru raspuns si as aprecia daca ai timp sa explici putin ce inseamna sa "umblii putin la cuplajul electric" - adica ceva de genul curatat, reglat?... si unde anume trebuie incarcat cu sudura pentru a scapa definitiv de problema. Abia sambata ma apuc de treaba si poate pana atunci imi fac o idee mai exacta despre ce ma asteapta. Multumesc inca o data.
0

#11 User is offline   Herodot 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:linhai 800 cc

Posted 10 July 2008 - 11:22 PM

Dragilor cu asta ma confrunt si eu acum, bine ca este vara altfel cred ca-l vindeam cu totul... biggrin.gif Imi indica pe bord dar nu cupleaza, nu trimite curent motorului, verificat motorul separat functioneaza. Mufa dintre el si modul am eliminat-o ...nimic deci MODUL CHINEZESC BELIT
Un mecanism de tot rahatu', nu am inteles de ce l-au sofisticat cu module electroniuce de control cand tija aia cupleaza si daca sufli pe ea.
Daca baietii nostrii , tanga nu ma ajuta cu un cuplaj mecanic (paulica detaliaza si tu..80 e am inteles dar de unde ?) am sa-i adaptez un sistem pe cablu de la frana lui fimiu de la bicicleta. Adica se gaureste lateral capacul de ebonita in dreptul tijei, dea lungul ei pentru cursa dus intors. Gaura va fi atat de mica cat sa treaca cablul de otel iar camasa acestuia va urma in carnea capacului 6-7 mm, cablul care se lipeste, izoleaza cu super atac, acolo moare. Uleiul din grup nu poate urca pe camasa in sus deci aici suntem salvati. Problema apare la sistemul de prindere al cablului pe tija, nu trebuie sa aibe nici un joc, spatiul este destul de mic si nu te poti gandi la prea multe sisteme, doamne fereste scapa o piesa in grup in mers l-ai belit. Se rezolva fiabil si acolo cu sudura...aveti idei ?
La capatul opus se instaleaza un mecanism soc motor de dacie sau ce aveti la indemana ...ceva fiabil. Acesta trage si inpinge cablul, tija 3 cm cat este nevoie sa cupleze 4x4 sau sa iasa din el.

La punctul 2 se poate prelungi tija de metal in sus si introduce pe aceata un manson de cauciuc (gen cel de planetara dar la scara, cursa tijei este de 2-3 cm)
Acest manson se prinde se etanseaza pe o placa decupata si gaurita dupa cea originala cu motoras. Mai departe mecanic vorbind nu este o problema unde sau cum prelungesti cursa.

Marea problema este cum sa izolezi grupul, uleiul din el de intrusii de sezon, praf zapada, apa

Daca v-ati gandit la altceva, bagati !
La TGB cum este ? Are tot cablu, asemenea Brute Force dar si Polaris
0

#12 User is offline   Herodot 

• Experimentat
  • PipPipPip

Posted 10 July 2008 - 11:23 PM

Attached Image: IMG_0113.JPGAttached Image: IMG_0116.JPG
0

#13 User is offline   Herodot 

• Experimentat
  • PipPipPip

Posted 10 July 2008 - 11:33 PM

CITAT(dacian22 @ May 11 2008, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pai va strangeti mai multi si vorbiti cu atvromu daca nu are sa va aduca. daca cumva nu reusiti as putea sa vorbesc eu cu cineva sa va aduca numa sa fiu sigur ca va trebuia sa nu le iau si sa raman cu ele ca eu am worker smile.gif

Daciane esti salvarea noastra !

1. orlando 1 bucata - comanda ferma - pretul + 10 beri + recunostinata noastra vesnica ! Nu-ma spune unde cand ! smile.gif
0

#14 User is offline   unchiu 

• Avansat
  • PipPip

Posted 13 July 2008 - 04:37 PM

Am desfacut ieri mecanismul... surpriza.... motorasul functiona perfect... dar am constatat ca de fapt problema era la planetara din dreapta. Axul care leaga cele 2 tripode (parca asa le spune) era scos dinspre grup... practic statea tinut numai de burduf. L-am bagat la loc si sper sa nu mai iasa. A mai patit cineva asa ceva?
0

#15 User is offline   Herodot 

• Experimentat
  • PipPipPip

Posted 14 July 2008 - 12:44 PM

CITAT(unchiu @ Jul 13 2008, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am desfacut ieri mecanismul... surpriza.... motorasul functiona perfect... dar am constatat ca de fapt problema era la planetara din dreapta. Axul care leaga cele 2 tripode (parca asa le spune) era scos dinspre grup... practic statea tinut numai de burduf. L-am bagat la loc si sper sa nu mai iasa. A mai patit cineva asa ceva?

am auzit ...dar de ce mai intrebi? Acum poti sa dai sfaturi. De ce ti-a iesit din grup ?
0

#16 User is offline   unchiu 

• Avansat
  • PipPip

Posted 14 July 2008 - 08:09 PM

CITAT(Herodot @ Jul 14 2008, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(unchiu @ Jul 13 2008, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>

am auzit ...dar de ce mai intrebi? Acum poti sa dai sfaturi. De ce ti-a iesit din grup ?

Pai singuru sfat cand nu trage fata si arata ca e cuplata ar fi sa verifici si planetarele.
In rest e cam greu de desfacut planetara in padure pentru ca trebuie scule multe si cric.
Nu imi pot explica cum a iesit pentru ca inapoi nu am putut sa o montez decat dupa ce am dat-o jos de tot (ceaa ce insemna sa desfaci pivot, amortizor - partea de sus, etrier, capatul dinspre roata al planetarei, bieleta directie). Singurul lucru pe care l-am constatat a fost ca si bieleta era slabita... sa fi cauzat asta smulgerea planetarei in vreu viraj?... Nu stiu... altceva nu am gasit in neregula. A... mai precizez ceva daca nu am exprimat clar... nu a iesit din grup... bratul, axul sau cum ii spune al planetarei a iesit din tripoda dinspre grup. Tripoda a ramas acolo, iar axul statea prins in burduf de catre colierul mic.
0

#17 User is offline   Bogdan013ro 

• Incepator
  • Pip

Posted 25 July 2008 - 10:16 AM

EU tot nu am inteles care e problema la cuplajul 4x4 aniversary ?? se strica si nu mai poate fi activat>???
0

#18 User is offline   Herodot 

• Experimentat
  • PipPipPip

Posted 26 July 2008 - 04:21 AM

DA ! you will seeeeeee !!!! laugh.gif
0

#19 User is offline   bercea 

• Avansat
  • PipPip
  • Interests:pertecerea timpului liber
  • Model ATV:LINHAI (cred)

Posted 10 January 2010 - 09:34 PM

aceeasi problema: pe ecran scrie dar rotile nu trag.

deci este o problema cu izolarea motorasului si a mufei de legatura ? sau e ceva din unitatea electronica de comanda ?
0

#20 User is offline   varzaru 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:linhai aniversary(ktm)

Posted 10 January 2010 - 10:37 PM

CITAT(bercea @ Jan 10 2010, 09:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aceeasi problema: pe ecran scrie dar rotile nu trag.

deci este o problema cu izolarea motorasului si a mufei de legatura ? sau e ceva din unitatea electronica de comanda ?

tot eu o sa-ti raspund nu vreau sa te descurajez dar oricit de mult
si bine l-ai repara tot o sa se strice sint patit si pina nu mi-am pus
manual cum are celalalt model nu am rezolvat nimic
dar daca este in garantie incearca si mai reparal
finalul este tot manual succes
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic