cuplaj 4x4 Linhai Anniversary
Posted 10 May 2008 - 08:16 PM
Am izolat motorasul si tot am probleme cu actionarea cuplajului. Azi am izolat si mufa care face legatura intre motoras si centrala de comanda (asa pare a fii).
Sa vad maine ce rezultate o sa am si astept sfaturi de la cei care s-au confruntat cu aceasta problema pana acum.
Apropo, cuplajul manual de la worker cat ar costa si unde s-ar putea monta? Asta in ultima instanta....
<a href="http://www.scutere-de-vanzare.ro/" target="_blank">http://www.scutere-de-vanzare.ro/</a>
Posted 10 May 2008 - 09:34 PM
Am izolat motorasul si tot am probleme cu actionarea cuplajului. Azi am izolat si mufa care face legatura intre motoras si centrala de comanda (asa pare a fii).
Sa vad maine ce rezultate o sa am si astept sfaturi de la cei care s-au confruntat cu aceasta problema pana acum.
Apropo, cuplajul manual de la worker cat ar costa si unde s-ar putea monta? Asta in ultima instanta....
am incercat si eu toate metodele de izolare dar dupa un timp tot face figuri cand tie lumea mai draga , singura solutie este cuplaju mecanic de pe worker , ....dar si aici am intimpinat o problema ...dupa multe cautari se pare ca nimeni nu are in stoc asa ceva si nu am reusit sal pot cumpara .
daca are cineva de vanzare un sistem complet de actionare cuplaj 4x4 de worker sa dea de veste
Posted 10 May 2008 - 09:47 PM
este vreo 80 E am inteles si ti-l poate monta orice mecanic
Posted 10 May 2008 - 10:30 PM
este vreo 80 E am inteles si ti-l poate monta orice mecanic
problema e ca nul gasesti nicaieri sal cumperi. de montat e simplu , dureaza 15 minute.
Posted 11 May 2008 - 09:55 AM
This post has been edited by dacian22: 11 May 2008 - 09:56 AM
Posted 06 July 2008 - 04:45 PM
Posted 06 July 2008 - 11:02 PM
Insamna ca nu mai impinge suficient furca de cuplaj si tre sa unbli un pic pe la cuplajul electic , e mai complicat prin vorbe . Nu este o problema greu de rezolvat insa trebuie si un aparat de sudura daca vrei sa scapi definitiv de aceasta problema!Nu il mai cupla pana nu repari ca se tocesc aiurea crabotii din cuplaj!Daca il schimbi problema o sa reapara in scurt timp pentru ca e un defect de conceptie. Acel cuplaj nu are cum sa aiba o fiabilitate decenta in felul in care a fost construit de fabrica !Trebuie ajutat putin si chiar si atunci o sa mai faca fite din cand in cand .
This post has been edited by petre: 06 July 2008 - 11:03 PM
Posted 07 July 2008 - 11:25 PM
Insamna ca nu mai impinge suficient furca de cuplaj si tre sa unbli un pic pe la cuplajul electic , e mai complicat prin vorbe . Nu este o problema greu de rezolvat insa trebuie si un aparat de sudura daca vrei sa scapi definitiv de aceasta problema!Nu il mai cupla pana nu repari ca se tocesc aiurea crabotii din cuplaj!Daca il schimbi problema o sa reapara in scurt timp pentru ca e un defect de conceptie. Acel cuplaj nu are cum sa aiba o fiabilitate decenta in felul in care a fost construit de fabrica !Trebuie ajutat putin si chiar si atunci o sa mai faca fite din cand in cand .
Multumesc de raspuns Petre. Urmatoarea intrebare e ce trebuie sa demontez, e suficient sa dau jos motorul sau mai trebuie si altceva?
Posted 08 July 2008 - 08:54 PM
Posted 10 July 2008 - 11:22 PM
Un mecanism de tot rahatu', nu am inteles de ce l-au sofisticat cu module electroniuce de control cand tija aia cupleaza si daca sufli pe ea.
Daca baietii nostrii , tanga nu ma ajuta cu un cuplaj mecanic (paulica detaliaza si tu..80 e am inteles dar de unde ?) am sa-i adaptez un sistem pe cablu de la frana lui fimiu de la bicicleta. Adica se gaureste lateral capacul de ebonita in dreptul tijei, dea lungul ei pentru cursa dus intors. Gaura va fi atat de mica cat sa treaca cablul de otel iar camasa acestuia va urma in carnea capacului 6-7 mm, cablul care se lipeste, izoleaza cu super atac, acolo moare. Uleiul din grup nu poate urca pe camasa in sus deci aici suntem salvati. Problema apare la sistemul de prindere al cablului pe tija, nu trebuie sa aibe nici un joc, spatiul este destul de mic si nu te poti gandi la prea multe sisteme, doamne fereste scapa o piesa in grup in mers l-ai belit. Se rezolva fiabil si acolo cu sudura...aveti idei ?
La capatul opus se instaleaza un mecanism soc motor de dacie sau ce aveti la indemana ...ceva fiabil. Acesta trage si inpinge cablul, tija 3 cm cat este nevoie sa cupleze 4x4 sau sa iasa din el.
La punctul 2 se poate prelungi tija de metal in sus si introduce pe aceata un manson de cauciuc (gen cel de planetara dar la scara, cursa tijei este de 2-3 cm)
Acest manson se prinde se etanseaza pe o placa decupata si gaurita dupa cea originala cu motoras. Mai departe mecanic vorbind nu este o problema unde sau cum prelungesti cursa.
Marea problema este cum sa izolezi grupul, uleiul din el de intrusii de sezon, praf zapada, apa
Daca v-ati gandit la altceva, bagati !
La TGB cum este ? Are tot cablu, asemenea Brute Force dar si Polaris
Posted 10 July 2008 - 11:33 PM
Daciane esti salvarea noastra !
1. orlando 1 bucata - comanda ferma - pretul + 10 beri + recunostinata noastra vesnica ! Nu-ma spune unde cand !
Posted 13 July 2008 - 04:37 PM
Posted 14 July 2008 - 12:44 PM
am auzit ...dar de ce mai intrebi? Acum poti sa dai sfaturi. De ce ti-a iesit din grup ?
Posted 14 July 2008 - 08:09 PM
am auzit ...dar de ce mai intrebi? Acum poti sa dai sfaturi. De ce ti-a iesit din grup ?
Pai singuru sfat cand nu trage fata si arata ca e cuplata ar fi sa verifici si planetarele.
In rest e cam greu de desfacut planetara in padure pentru ca trebuie scule multe si cric.
Nu imi pot explica cum a iesit pentru ca inapoi nu am putut sa o montez decat dupa ce am dat-o jos de tot (ceaa ce insemna sa desfaci pivot, amortizor - partea de sus, etrier, capatul dinspre roata al planetarei, bieleta directie). Singurul lucru pe care l-am constatat a fost ca si bieleta era slabita... sa fi cauzat asta smulgerea planetarei in vreu viraj?... Nu stiu... altceva nu am gasit in neregula. A... mai precizez ceva daca nu am exprimat clar... nu a iesit din grup... bratul, axul sau cum ii spune al planetarei a iesit din tripoda dinspre grup. Tripoda a ramas acolo, iar axul statea prins in burduf de catre colierul mic.
Posted 25 July 2008 - 10:16 AM
Posted 10 January 2010 - 09:34 PM
deci este o problema cu izolarea motorasului si a mufei de legatura ? sau e ceva din unitatea electronica de comanda ?
Posted 10 January 2010 - 10:37 PM
deci este o problema cu izolarea motorasului si a mufei de legatura ? sau e ceva din unitatea electronica de comanda ?
tot eu o sa-ti raspund nu vreau sa te descurajez dar oricit de mult
si bine l-ai repara tot o sa se strice sint patit si pina nu mi-am pus
manual cum are celalalt model nu am rezolvat nimic
dar daca este in garantie incearca si mai reparal
finalul este tot manual succes

Help