DISCUTII CU CEI CARE AU DESCOPERIT INDICII
Posted 23 July 2008 - 05:27 AM
Asa, ca punct de start citez din regulament:
"Concurentul care ajunge primul la locatie, CASTIGA un premiu ce consta intr-o cutie depozitare pentru Scuter/ATV, premiu ce va fi acordat la prezentarea talonului unic locatie.Concurentul va trebui sa se semneze in carnetel, sa ia cu el talonul Indiciu Valul 1 in baza caruia isi va revendica premiul, sa isi noteze CODUL UNIC DE LOCATIE si apoi sa puna totul la loc in pozitia in care a fost gasit, pentru a acorda si altora sansa. Se va castiga un premiu suplimentar (set Tricou + Pix ) pentru cei care isi fac o fotografie la fatza locului, pentru a dovedi ca au ajuns la locatie.
Codul unic locatie va fi trimis pe mail la adresa descoperacomoara@atvrom.ro SI descoperacomoara@yahoo.com . Incepand cu data de 1 august, cei care au trimis codul unic al oricarei locatii, vor primi pe mail coordonatele locatiilor din VALUL DOI, respectiv o lista cu sapte coordonate geografice (Latitudine, longitudine)"
Posted 23 July 2008 - 08:38 AM
Posted 23 July 2008 - 03:28 PM
Posted 23 July 2008 - 03:43 PM
tre sa incep si io cautarile in weekend.
Posted 23 July 2008 - 03:51 PM
Ati luat taloanele pt premiul pt primul care gaseste?
Ati facut poze la fata locului pt premiul suplimentar?
Posted 23 July 2008 - 05:46 PM
Valul 1 cum am spus si in regulament si in explicatii contine locatii usor de gasit si puse aproape de sosele, drumuri.Nu am nici o vina eu ca parcarea era infecta.Oricum Cutia nu a fost in parcare dupa cum ai vazut ci ceva mai incolo.Oricum Felicitari ca ai gasit-o. Asteptam si pe altii sa gaseasca aceleasi indicii sau altele, astfel ca in momentul in care dam drumul la valul II sa fie o adevarata "goana dupa aur"
Posted 23 July 2008 - 11:38 PM
Felicitari !
This post has been edited by petre: 23 July 2008 - 11:42 PM
Posted 24 July 2008 - 07:02 AM
Posted 26 July 2008 - 04:48 PM
Am facut o mica plimbare ieri dupa-amiaza cu viperasp si prietena lui. Daca tot n-ajungem la mare in we asta
PRIZA a fost intr-un satuc langa Lehliu. Cativa km de intors de la iesirea de Lehliu de pe A2. Bisericuta din poza am gasit-o imediat si cutia nu a fost greu de gasit in balariile de langa zid. Totul era intact.
Indiciul l-am pastrat si am pus totul inapoi cum era. (desigur, am semnat si carnetelul)
andrixnet
viperasp
A fost chiar usor de gasit, si locul si cutia, cu ajutorul descrierii, pe asta l-am rezolvat rapid
This post has been edited by andrixnet: 26 July 2008 - 04:50 PM
Posted 27 July 2008 - 12:24 AM
Drumurile de pe malul Argesului pe acolo sunt "hai sa zicem" daca e sa intri cu masina. Insa o parte, dupa ploile de zilele trecute, mai bine nu! Asa ca de la un loc incolo, pe jos.
Fiind si camp deschis, jucaria de GPS cu care ne plimbam, avea un fix excelent, ne-a dus pana la 2-3m de locul unde era ascunsa. Tufa a fost usor de identificat, desi am facut o plimbare si pana la malul raului, unde mai era o intersectie de drumuri. Suntem a doua echipa la fata locului.
(indiciile aparent pareau usor neclare cu stanga, dreapta, in loc de nord/sud, etc, dar dupa o citire mai atenta, s-a limpezit
Pacat ca am ajuns prea pe seara.
Totusi, inca nu am descoperit nici semnificatia deosebita a locului, nici legatura cu denumirea "CEAS".
Malul ramas in paragina, al Argesului, acolo unde putin mai la sud trebuia sa fie portul a carui constructie incepuse inainte de '89 si a fost abandonata, dar asta e la cativa km buni distanta. In rest doar campuri probabil lucrate odata, dar in afara de cateva parcele, majoritatea e doar cu ierburi salbatice.
This post has been edited by andrixnet: 27 July 2008 - 12:47 AM
Posted 27 July 2008 - 12:28 AM
A fost chiar usor de gasit, si locul si cutia, cu ajutorul descrierii, pe asta l-am rezolvat rapid
Nici la asta inca n-am descoperit totusi, semnificatia numelui : "PRIZA". In primul moment, dupa indicii, m-am gandit ca poate e un panou electric sau ceva similar, pe perete, in apropierea locului unde era pusa cutia, dar nu a fost asa.
Bisericuta si cu un mic cimitir alaturi, par abandonate, intr-adevar, sau foarte rar/putin folosite, probabil tin de satul Paicu, la marginea caruia se afla. Balarii crescute cat cuprinde.
Posted 27 July 2008 - 12:50 AM
Posted 27 July 2008 - 01:15 AM
O adevarat cursa! Sa ajungem inainte de ora inchiderii
De fapt am descoperit ca programul de vizitare e nu pana la 19:00 ci chiar pana la 20:00. Ce bine
Un pic socant chiar, combinatia intre pietrele vechi de la temelie si placile cu basoreliefuri in copie, ce le inlocuiesc pe cele originale, acum la conservare, la muzeul din sat.
Ciudate sunt si cele 2 cercuri de beton din stanga monumentului.
Fiind tarziu, n-am ajuns sa vizitam intreg complexul, si nici cetatea, dar in mod sigur doresc sa revin.
De multe ori, cand am auzit de acest monument, am dorit sa ajung sa-l vizitez, dar niciodata nu a fost cu s-ar zice "in drum". Imi pare bine ca aceasta "comoara" mi-a oferit ocazia
Lateral, unde se afla cele doua ziduri, partial daramate, unele pietre din ele stau in echilibru pe alocuri, plin de balarii si tufe tepoase (stiu, am calcat pe un ditamai spinul, ouch!), dupa ceva cautare, am gasit cutia. Chiar sub o tufa. Aproape era si un sticker "ATVRom" cazut prin iarba. Poate a fost smuls de cineva, poate l-a luat vantul. Am incercat sa-l lipim la loc, dar nu prea mai vroia sa prinda. L-am lasat intr-o nisa in zidul de piatra.
Dupa cum spunea si viperasp, din cutie lipsea pixul. Noroc ca aveam, asa ca l-am adus si ne-am semnat si am lasat pixul in cutie, pentru altii care vor mai descoperi acest loc.
Merita vizitat.
Iarasi mister : "STEAUA LUI DAVID" si monumentul triumfal al lui Traian (?)
Posted 27 July 2008 - 01:29 AM
Stiu muntii Macinului. Adica am mai fost pe aici. Interesant peisaj. Nitel pacat ca am ajuns noaptea, era frumos de vazut.
De la poalele dealului, prin bezna (la vanatoare cu lanterna
Aveam la noi poza cu valceaua, sus pe coama dealului erau chiar mai multe valcele, dar la lumina lanternei nimic nu semana. Iar GPS-ul, il apucase damblaua, mergeam 50m intr-o parte, si desi avea fix excelent, arata aceeasi pozitie. Pfff.
Ca sa nu mai zic, la poale era o ferma sau ceva, ingradit, unde trageau cu pusca! Nu stiu daca spre noi sau doar in papusoi, insa deloc o senzatie placuta. Si bineinteles cainii care ne adulmecau (latrau) de prin tufe, nu prea departe.
Adevarata aventura! Pe la al treilea foc, noi care scormoneam cu lanternele aiurea, pe coasta dealului, deja eram cu gandul la fuga! Noroc ca ajungand pe o coama putin mai sus, mi s-a parut ca seamana profilul unor stanci care delimitau o valcea cu cea din poza (si poza facuta la asfintit). Am coborat, si am gasit niste tufe. Cutia era sub niste pietre, la baza unei tufe.
Neatinsa si intacta.
Coborarea a fost si mai palpitanta, una din lanterne isi daduse deja duhul, trei fiind, in sir indian, cainii pe aproape, puscasii in zona, ce mai !
Din nou, "STEAG" (?) Poate daca vizitam ziua, dar totusi, tot imi scapa ...
This post has been edited by andrixnet: 27 July 2008 - 01:30 AM
Posted 27 July 2008 - 01:35 AM
Posted 27 July 2008 - 01:47 AM
DN7, masinile care vuiau vertiginos pe drum si mizeria mioritica care domnea prin iarba si tufele de pe marginea drumului, ca si parfumul fecalelor omenesti destul de proaspete fac peisajul sa fie un "alt fel" de pitoresc ...
Probabil o senzatie similara cu cea de la "LUMANARE" din cate am citit pe aici.
Scormonitul prin gunoaie totusi nu e printre activitatile cele mai placute.
Dar am gasit cutia, sub un smoc de iarba.
Inlauntru, ceva umezeala, ca si la CEAS. Pe langa cele stiute, mai era un biletel cu cateva chestii notate pe el, fara nici o legatura, dupa cum spunea si raddu.
Din nou, "TRIDENT" nu pare sa aibe vreo semnificatie anume, iar locul nici atat.
This post has been edited by andrixnet: 27 July 2008 - 01:52 AM
Posted 27 July 2008 - 01:58 AM
...
Fericiti si plini de incredere am plecat apoi spre a doua locatie (CEAS). Vroiam sa vad daca o putem gasi fara GPS, doar cu ajutorul unei harti si a pozelor luate de pe google earth.
...
Am ajuns acolo si am incercat sa ajungem pe drumul care ducea spre comoara, dar o poarta inchisa cu cateva lacate ne-a oprit.
...
Mentionez ca locul al doilea a fost mult mai bine ales ca primul. Locatia a fost mult mai frumoasa si cautarea o adevarata aventura(ne-au latrat cainii, a trebuit sa ocolim/sarim garduri, sa cautam drumul cu ajutorul pozelor).
Nu-l cunosc pe Petre, dar hartiuta gasita de noi nu era semnata.
Cunoscand zona, pot spune ca am mers aproape ata direct. Asta desigur cu exceptia catorva drumuri de pamant de pe acolo care erau plouate, noroioase, si destul de putin trecute pe harti ...
Probabil am venit pe cu totul alta parte, pentru ca n-am dat peste nici un gard cu lacat.
Du-te la STEAG, noaptea! Daca supravietuiesti, povesteste-ne si noua cum a fost

Help