Asteptam sugestii

Pai, cand/daca (sper sa fie "
cand") mai organizati un astfel de eveniment, iata cateva sugestii :
Generale : - Concursul sa fie anuntat cu mult mai multa vreme inainte.
Si si prin alte metode, medii de informare decat doar forumul acesta. - Sa fie mai multe cutii
(si probabil o alta schema de premiere pentru etapele intermediare) - Sa fie anuntata in regulament si data inchiderii.
- Premii : Marele premiu sa fie (inclusiv anuntat) la alegere intre 2-3 variante cu valoare egala (sau foarte apropiata):
spre exemplu, anul acesta marele premiu a fost un scuter (desi profilul vostru e de ATV-uri). Ar fi fost misto sa fi anuntat de la inceput ca marele premiu este la alegere intre un scuter si un quad (cu valori egale). De exemplu, cine are ATV proprietate personala, nu prea cred ca s-ar inghesui la quad, dar pe de alta parte, cine nu are ATV, experienta umblatului pe coclauri dupa cutii ar fi mult mai stimulanta in acest caz. (cu scuterul mai putin pe asa coclauri, totusi).
Cutiile cum, unde le amplasati, las la imaginatia voastra, dar mai studiati putin domeniul.
Organizatorice : - Premiile sa fie pe stoc si rezervate la data cand incepe concursul ...
Inclusiv in variante pentru toate marimile, acolo unde e aplicabil. - La data cand se publica un set de coordonate, sa se publice simultan si coordonatele, si descrierile si pozele.
Si toate astea sa apara online incepand cu ora anuntata ca se publica (sa zicem 10:00 AM de exemplu) - Atentie la corectitudinea informatiilor din cutii.
- CEL MAI IMPORTANT : sa fie accesibile cu ATV-ul, de vreme ce asta e profilul vostru...
Prin accesibil cu ATV-ul inteleg urmatorul lucru :
aceasta campanie fiind de promovare a ATV-ului si de stimulare a interesului in domeniu, pana la dorinta si actul de a achizitiona un ATV, in toate zonele unde vor fi ascunse cutii sa existe in apropiere posibilitatea de a inchiria ATV-uri pentru cei ce nu poseda asa ceva. Eventual chiar un parteneriat intre ATVROM si firma locala care da la inchiriat, cu promovarea concursului prin intermediul lor, cu niste facilitati, etc. Inclusiv cu locul (coordonate, nume firma, informatii de contact) unde se pot inchiria ATV-uri anuntate in descrierea fiecarei locatii.
Adica, peste tot pe unde am fost, nu am gasit unde as fi putut inchiria un ATV. Poate daca cautam de mi se lungeau urechile, gaseam pana la urma, dar nu asta era scopul meu in concurs, sa localizez de unde pot inchiria ATV. Regulament : - Jucatorii inscrisi sa fie obligati sa anunte organizatorii in termen de maxim 24 ore orice cutie gasita, prin orice metoda de comunicare
(SMS, email, website, etc)
Anuntati un nr. de telefon mobil pe care sa se poata primi aceste SMS-uri, si actualizati pe site cum se primeste un anunt de gasire. - Publicati cutiile din etapele de inceput vineri pe la mijlocul zilei, sau vineri seara sau sambata dimineata. Sa se poata merge dupa ele intr-o excursie de weekend.
Amplasament :- o mare rugaminte : nu mai amplasati printre gunoaie si excremente
Destule cutii din valul 1 au fost in zone cu adevarat infecte. Stiu, simtul mioritic al curateniei nu exceleaza in anii de dupa revolutie, dar totusi. Macar anuntati ca o activitate "cache in, trash out" daca chiar ... - descrierile sa fie formulate cu mai putine ambiguitati, si sa se poata gasi cutia si fara ajutorul pozelor.
- nu faceti risipa cu afise si sticker-e, stiu cel putin o cutie care a fost compromisa pentru ca o gramada de sticker-e duceau exact direct pana la ea.
- zonele de ascunzis alese sa aibe o semnificatie care sa atraga atentia si interesul asupra zonei
- denumirile locatiilor sa aibe o semnificatie.
- alegeti ascunzisuri care sa aibe ceva mai mari sanse de supravieturie.
Au fost cateva cutii unde fara poze ar fi fost absolut imposibil de a le gasi.
Au fost cateva cutii la care descrierea a fost complet cretina.
As sugera pentru locatia finala un alt fel de concept de "greu de gasit" decat a fost cel folosit in aceasta editie. Au fost cutii amplasate in zone fara nici un fel de sens si semnificatie, unele cu atat mai putin privind accesibilitatea cu ATV-ul (vezi TRIDENT, LUMANARE, care sunt practic pe marginea soselei, fara vreo semnificatie legata de ATV)
Au fost insa si cutii care au fost amplasate in zone deosebite si vizitarea regiunii si ceea ce oferea acea regiune fiind foarte placuta (vezi STEAUA LUI DAVID, TELEFON, TRIDENT...)
Singurele cutii la ale caror denumiri le-am gasit o semnificatie au fost SMILEY si TRIUNGHI. La restul, a fost cam dezamagitor din punctul asta de vedere.
Unele cutii au fost compromise si s-au furat pentru ca a fost lasat un sir de indicii (sticker-e) prea evidente pana la ele, si locul respectiv era foarte frecventat.
Unele cutii au fost amplasate in locuri unde desfrunzirea de toamna le va expune, si ar putea fi extrem de usor compromise.
Unele cutii au fost amplasate in locuri unde probabilitatea modificarii locale a reliefului nu e nesemnificativa.
Daca publicati cutiile pe www.geocaching.com, nu uitati amanuntele din regulamentul lor legate de intretinerea cutiilor. Deja sunt cutii lipsa.