ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: DESPRE INFIINTAREA UNUI CLUB DE ATVISTI - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

DESPRE INFIINTAREA UNUI CLUB DE ATVISTI redeschidem subiectul

#1 User is offline   Expertfoto 

• ATV-ist convins
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Model ATV:CF MOTO 500 A

Posted 03 October 2008 - 02:32 AM

Am tot vorbit cu mult timp in urma despre un Club ATV

Discutiile au fost imprastiate pe mai multe topicuri, printre randuri, si asa mai departe.Astazi ideea e mai aproape de realizare decat a fost vreodata.Avem sprijinul material si juridic necesar infiintarii unei fundatii non profit.Avem promisiuni ferme legate de o sponsorizare constanta lunara.As vrea cat se poate de serios sa va rog daca aveti experienta in organizarea unui club, sau pur si simplu idei on topic sa discutam aici cat mai multe.Eu, Petre, Trepadushu si Lari ne vom ocupa de aceasta treaba.

Ca sa ghidez un pic discutia, iata cateva din multele lucruri ce trebuiesc dezbatute

- Denumirea/slogan/logo/scop

- Organigrama (schema de conducere/management)

- Drepturi si obligatii ale membrilor ( si aici ar fi – beneficiile si cotizatia lunara-)

- Agenda de intalniri, evenimente pentru 2009

- Statutul

- Fiind o organizatie non profit am putea discuta eventual si de anumite campanii umanitare

Stiu ca e doar o parte infima din ceea ce presupune acest proiect, insa cu o picatura incepe orice ocean.Trebuie in mod organizat sa discutam undeva despre aceste lucruri.

E de la sine inteles ca mesajele voastra aici sa fie cat mai on topic.Este in interesul tutuor sa tragem cat mai multe concluzii si sa punem cat mai multe la punct.

In prima faza, proiectul va fi demarat pe Bucuresti, urmand sa dezvoltam filiale si in alte orase, daca vedem rezultate pozitive.

clap.gif Declar discutiile deschise ! clap.gif

Expert Foto Studio * Administrator ATVISTI.ro
0

#2 User is offline   Fefeu' 

• Avansat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Interests:Ski alpin... f.f. mult,Billiard american si... mai nou ATV-ul.

Posted 12 October 2008 - 07:12 AM

Nu cred ca ar fi foarte atractiv pe orase pentru ca inca sunt putini iubitori al Atv-ului in diferitele orase ale tarii... ar merge mai bine pe zone... Ardeal,Moldova,Bucovina...... s.a.m.d.
0

#3 User is offline   Fefeu' 

• Avansat
  • PipPip

Posted 12 October 2008 - 07:13 AM

Cu sediul intr-un anumit oras al zonei respective binenteles.......
0

#4 User is offline   leul30 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:Polaris Sportsman 800 X 2

Posted 26 October 2008 - 11:57 PM

Bafta !!! Daca e nevoie pun ,,umaru'' . Nu ma grabesc sa dau idei dar imi ofer interesu si disponibilitatea . Astept ,,tema'' pentru zona Bucovinei .
0

#5 User is offline   Fefeu' 

• Avansat
  • PipPip

Posted 27 October 2008 - 03:29 AM

CITAT(leul30 @ Oct 26 2008, 11:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bafta !!! Daca e nevoie pun ,,umaru'' . Nu ma grabesc sa dau idei dar imi ofer interesu si disponibilitatea . Astept ,,tema'' pentru zona Bucovinei .

Pai...cu prima ocazie ..ne intalnim la iesire pe la munti sau la o bere beer.gif ... cu Robert si care mai suntem pe aici pe forum de la noi din zona.... cool.gif ..binenteles ca sa discutam ce s-ar putea face in privinta wink.gif infiintarii unui Atv club Bucovina bty.gif
0

#6 User is offline   RobertKiran 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Plimbari in natura ... calatorii in locuri salbatice si cat mai putin populate.
  • Model ATV:De azi 11 septembrie am Linhai 4x4 Aniversar

Posted 27 October 2008 - 12:43 PM

Eu sunt de acord! thumb.gif
0

#7 User is offline   bogdy2008 

• Avansat
  • PipPip
  • Group: Member
  • Interests:Sport, iesiri, calculatoare, muzica
  • Model ATV:Linhai 260

Posted 29 October 2008 - 07:20 AM

Intentii bune cred ca aveti (avem) cu totii.Insa experienta in ONG-uri / fundatii non profit are cineva? Adica asta cred ca ar ajuta enorm. Iar legat de cotizatie, eu unu as vota pentru un 30-50 ron/luna.Nu mi se pare mult si din banii astia s-ar putea plati cazari, platforme sa duca atvurile ....+ sponsorizari cred ca er iesi ceva frumos si exclusiv FUN. Mai propun ca membrii care vor sa se insrie si sa cotizeze si momentan nu mai/au atv sa beneficieze prin rotatie de cel putin o zi de plimbare gratis cu un atv inchiriat sau al altor membri.....
0

#8 User is offline   costin1 

• Incepator
  • Pip
  • Interests:SPEOLOGIE<br />ALPINISM<br />ATV<br />ROCK
  • Model ATV:NF 500 L

Posted 05 November 2008 - 10:42 AM

Si eu sunt intru totul de acord cu infiintarea Clubului, ca se cheama ATVROM sau oricum altfel, e mai putin relevant, sau depinde.... Atata timp cat vor fi beneficii - pentru mine ar fi suficient ca beneficii un loc pe o platforma (platit bineinteles) si o gasca de nebuni sa ne dam pe coclauri, e totul ok. Si dupa aia putem sa ne gandim si la alte treburi mai serioase, gen sponsorizari, accesari de fonduri UE, cooperari cu Romsilva, ANPM etc, actiuni umanitare (cum am auzit de o gasca de off-roaderi care merg cu ajutoare in zone greu accesibile,sate izolate, catune, de sarbatori sau dupa ploi, ninsori cand localnicii nu au nici un mod de acces la lumea civilizata), reinpaduriri, refaceri de marcaje..si multe alte activitati din care se pot obtine fonduri din care ne putem achizitiona echipament logistica etc. ....postasem pe alt topic, pana sa-l vad p-asta mai nou.

Eu am ceva experienta in organizare de Club - ONG, pot obtine informatii foarte folositoare de la prieteni, am fost membru, de baza as zice cam 10 ani intr-un Club Speologic, acum sunt in alt Club si ne-am lovit deja cu treburile asteea.
Tinem legatura si punem tara la cale.
0

#9 User is offline   costin1 

• Incepator
  • Pip

Posted 05 November 2008 - 11:04 AM

CITAT(bogdy2008 @ Oct 29 2008, 07:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Intentii bune cred ca aveti (avem) cu totii.Insa experienta in ONG-uri / fundatii non profit are cineva? Adica asta cred ca ar ajuta enorm. Iar legat de cotizatie, eu unu as vota pentru un 30-50 ron/luna.Nu mi se pare mult si din banii astia s-ar putea plati cazari, platforme sa duca atvurile ....+ sponsorizari cred ca er iesi ceva frumos si exclusiv FUN. Mai propun ca membrii care vor sa se insrie si sa cotizeze si momentan nu mai/au atv sa beneficieze prin rotatie de cel putin o zi de plimbare gratis cu un atv inchiriat sau al altor membri.....

Io nu-s de acord cu o cotizatie asa mare, o spun din proprie experienta, vor fi persoane, fara doar si poate care din diferite motive, financiare sau din cauza ca nu au timp sau pur si simplu uita sau omit, nu-si vor plati cotizatia mai multe luni. E si apoi sa dai odata cateva milioane ca sa ajungi la zi cu cotizatia nu mi se pare un lucru usor pentru multi, si in felul asta se pierd oameni pe drum; ori noi suntem la inceput si suntem o mana de oameni, si nu cred ca ne permitem asta. Fiecare membru ar putea fi valoros intr-un fel sau altul, ca mai are vreo idee ce ar putea fi fructificata cu ajutorul celorlalti, ca mai are vreo relatie pe ici pe colo; eu zic ca asa ar trebui pusa problema, sa gandim si sa actionam ca o comunitate.
Plus ca de la o suma mare de bani din cotizatii vor aparea fara intarziere si discutiile legate de cheltuirea lor, va spun asta tot din experienta, iar de aici si pana la certuri si plecari din club a membrilor e doar un mic pas- asta tot din experienta.
Cazari si inchiriat de platforme se pot plati si la fata locului ,nu din cotizatia celorlalti membri care din diverse motive nu pot veni in anumite ture, si nu cred ca ar fi Fair pentru tine, de exemplu ca din cotizatia ta pe cateva luni-un an sa-mi platesc eu cazarea si transportul pentru 1-2-3 ture in care tu nu poti veni din diverse motive.
Am dat un exemplu, bineinteles, sper sa nu o iei ca pe ceva personal wink.gif , dar de discutii d-astea si certuri legate de bani si alte d-astea mi-e lehamite si chiar nu as fi dispus ca ceva care ar putea fi o treaba faina- cum ar fi un Club de ATVisti sa se transf in ceva naspa cu certuri ,discutii, si interese proprii.
Oricum io zic ca cel mai bine sa ne intalnim cativa, cei care vor sa deruleze acest proiect si sa discutam mai in amanunt. Io unul m-as baga.
Vorbim
0

#10 User is offline   costin1 

• Incepator
  • Pip

Posted 05 November 2008 - 11:36 AM

CITAT(Expertfoto @ Oct 3 2008, 02:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am tot vorbit cu mult timp in urma despre un Club ATV

Discutiile au fost imprastiate pe mai multe topicuri, printre randuri, si asa mai departe.Astazi ideea e mai aproape de realizare decat a fost vreodata.Avem sprijinul material si juridic necesar infiintarii unei fundatii non profit.Avem promisiuni ferme legate de o sponsorizare constanta lunara.As vrea cat se poate de serios sa va rog daca aveti experienta in organizarea unui club, sau pur si simplu idei on topic sa discutam aici cat mai multe.Eu, Petre, Trepadushu si Lari ne vom ocupa de aceasta treaba.

Ca sa ghidez un pic discutia, iata cateva din multele lucruri ce trebuiesc dezbatute

- Denumirea/slogan/logo/scop

- Organigrama (schema de conducere/management)

- Drepturi si obligatii ale membrilor ( si aici ar fi – beneficiile si cotizatia lunara-)

- Agenda de intalniri, evenimente pentru 2009

- Statutul

- Fiind o organizatie non profit am putea discuta eventual si de anumite campanii umanitare

Stiu ca e doar o parte infima din ceea ce presupune acest proiect, insa cu o picatura incepe orice ocean.Trebuie in mod organizat sa discutam undeva despre aceste lucruri.

E de la sine inteles ca mesajele voastra aici sa fie cat mai on topic.Este in interesul tutuor sa tragem cat mai multe concluzii si sa punem cat mai multe la punct.

In prima faza, proiectul va fi demarat pe Bucuresti, urmand sa dezvoltam filiale si in alte orase, daca vedem rezultate pozitive.

clap.gif Declar discutiile deschise ! clap.gif

Dupa cum am mai spus am ceva experienta in organizarea unui Club, iar despre toate cele mentionate mai sus, obiect de activitate, RIF, COnsiliu de conducere si altele putem discuta face 2 face.
0

#11 User is offline   ATVmagazin 

• Avansat
  • PipPip
  • Interests:ATV, quad, side-by-side, stiri, drive-test, accesorii

Posted 19 December 2008 - 11:34 AM

Si revista ATVmagazin sustine aceasta initiativa. Revin mai tarziu cu detalii legate de organizatiile non-profit si felul in care functioneaza. biggrin.gif
www.primul-atv-magazin.ro

Singura revista profesionista de ATV-uri din Romania.
0

#12 User is offline   Atevezul 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Interests:Bricolaje,machete trenuri,excursii
  • Model ATV:Linhai Muddy 300 4x4

Posted 19 December 2008 - 04:35 PM

Haideti sa miscam ceva!
0

#13 User is offline   fatcat 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Model ATV:Suzy KQ

Posted 19 December 2008 - 09:45 PM

DAca aveti nevoie de consultanta si ajutor, ma ofer cu drag si entuziasm. Stiu si ce si cum, nu sunt la prima experienta de acest gen. Va propun o intalnire daca vreti sa ne lamurim ce trebuie sa facem CONCRET, in loc sa vorbim de asta de luni de zile. (Tot din experienta:) - odata lamurite aspectele DE CE, CUM si CU CINE, restul e usor, singura problema este ca la un moment dat sa impui anumite reguli. ASTA e cel mai greu.
Consider insa ca merita, mai mult chiar, trebuie facut acest pas, mai ales in incidenta unor legi, unor opinii, si reguli impuse de altii, care ne vor afecta si carora nu putem sa ne opunem decat daca suntem organizati.

This post has been edited by fatcat: 19 December 2008 - 09:46 PM

life's short, make it worth!
0

#14 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 20 December 2008 - 10:55 AM

Slogan : Nu suntem singurii dar suntem cei mai buni tongue.gif
0

#15 User is offline   RobertKiran 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Plimbari in natura ... calatorii in locuri salbatice si cat mai putin populate.
  • Model ATV:De azi 11 septembrie am Linhai 4x4 Aniversar

Posted 20 December 2008 - 02:33 PM

Deci in final facem sau nu facem acest club?
0

#16 User is offline   morarul4 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Interests:MECANICA ESTE HOBBY-UL NR 1
  • Model ATV:Linhai 300 Clasic

Posted 21 December 2008 - 06:19 PM

Ideea e super.Nu stiu de ce nu am gasit topicul pana azi.Principala problema e sa nu ne manance birocratia si mai ales statul la coada pt.a obtine aprobarile(am auzit ca acum se pot face multe online)Cu cotizatia sunt de acord caci se vor cheltui niste bani,iar cu criza asta nu prea se vor inghesui sponsorii.Nu sunt de acord ca mem-brii care nu au atv sa beneficieze de plimbari cu "moristile" noastre.Nu ca as fi rau,dar asta m-ar obliga sa cedezatv-ul si feciorilor mei care cand l-am cumparat au trecut in aceeasi tabara cu sotia cosiderandu-ma trilu-rilu sus ,la computer.E bine cu o organizatie centrala si filiale zonale.
0

#17 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:plimbarile cu ATV-ul,fotbalul,boxul si internetul
  • Model ATV: Arctic Cat rosu ca focul

Posted 21 December 2008 - 09:41 PM

eu zic sa stabilim un loc si o ora la care sa ne intilnim sa punem prima caramida la fundatia clubului
0

#18 User is offline   bogdy96 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:imprumutat:P:))

Posted 21 December 2008 - 10:50 PM

e o ideea super faina cu clubul numa din pacate acuma criza economica ne afecteaza eu personal infintez un club, cu inca niste preteni, de atv si de karting pt inceput si pt anul 2009 multi oameni ne-au sfatuit ca anul 2009 sa o lasam incet cu clubul adika sa facem numa infintarea deoarece nu se va putea pune problema de sponzorizari deoarece toate firmele economisesc banii in aceasta perioada nu isi permit sponzorizari(intr-o saptamana in Timisoara 11 firme au fost declarate falimentare) si cica punctul culminant al crizei economice se asteapta prin primavara sad.gif
eu unul imi voi pregati actele pt ong si din ianuarie ii dau drumul pt infintare si deocamdata atat voi face pe 2009 poate alte activitati dupa iunie iulie sa vedem ce ne mai aduce criza economica pan atunci infintarea si strangerea de mult material pt o prezentare foarte credibila la viitori sponsori biggrin.gif
0

#19 User is offline   ATVmagazin 

• Avansat
  • PipPip

Posted 22 December 2008 - 03:12 PM

CITAT(bogdy96 @ Dec 21 2008, 10:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e o ideea super faina cu clubul numa din pacate acuma criza economica ne afecteaza eu personal infintez un club, cu inca niste preteni, de atv si de karting pt inceput si pt anul 2009 multi oameni ne-au sfatuit ca anul 2009 sa o lasam incet cu clubul adika sa facem numa infintarea deoarece nu se va putea pune problema de sponzorizari deoarece toate firmele economisesc banii in aceasta perioada nu isi permit sponzorizari(intr-o saptamana in Timisoara 11 firme au fost declarate falimentare) si cica punctul culminant al crizei economice se asteapta prin primavara sad.gif
eu unul imi voi pregati actele pt ong si din ianuarie ii dau drumul pt infintare si deocamdata atat voi face pe 2009 poate alte activitati dupa iunie iulie sa vedem ce ne mai aduce criza economica pan atunci infintarea si strangerea de mult material pt o prezentare foarte credibila la viitori sponsori biggrin.gif

Eu nu as fi atat de sceptic apropo de criza financiara. Aceasta ii afecteaza doar pe cei care se bazeaza pe banii din banca. E o criza mai mult a bancilor. wink.gif

0

#20 User is offline   ATVmagazin 

• Avansat
  • PipPip

Posted 22 December 2008 - 03:17 PM

Ghid de infiintare a unui ONG:

http://www.altermedia.ro/docs/ghidul-infii...ui-ONG-v5.2.pdf

0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users