ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: Politia Padurilor pe ATV - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Politia Padurilor pe ATV Combaterea taierilor ilegale

#21 User is offline   Atevezul 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:Bricolaje,machete trenuri,excursii
  • Model ATV:Linhai Muddy 300 4x4

Posted 14 January 2009 - 04:15 PM

Singura solutie sunt niste "potere haiducesti neomologate ".Adica ai puscoci cu luneta,te asezi la panda si cum a ridicat drujba il arzi.Dupa aceea il parchezi frumos la marginea drumului,cu placuta de gat(Atentat la siguranta nationala) si cu drujba alaturi,"Intru luare aminte" celor interesati.Dupa citeva sesiuni din astea sigur se lasa linistea in padure. ph34r.gif
0

#22 User is offline   locksley 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:linhai anniversary 4x4 & LIFAN 150

Posted 27 January 2009 - 04:28 PM

da sa-i traga cu sare,nu?! si pe urma smoala cu pene,s-adoua oara taiat mana stanga,s-apoi mana dreapta,dupa care....
da sa le lase drujba pt curatat pomii
0

#23 User is offline   petre 

• ATV-ist convins
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Model ATV:New Force 500

Posted 28 January 2009 - 01:38 PM

Cred ca varianta cu penele are impact mai mare ! score-101010.gif
0

#24 User is offline   cortez222 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Model ATV:outlander 800 max ltd

Posted 02 February 2009 - 10:45 PM

sunt de acord cu varianta cu gloante(cu sare),daca vreti fac rost de boabe, acum va descurcati si voi de trancan. boxe.gif sau daca va place mai mult,dupa care vor ajunge asa pow.gif ,si dupa aia sa vedem cine mai taie zeci de mii de metri cubi de lemn,apropo am fost pe cheile tatarului acum 6 luni dupa care am revenit acum o luna,nu mi-a venit sa cred ca nu mai recunosteam traseul,au taiat de le-a venit spumele ,sunt tare curios cine mai planteaza copacii,sau va trebui sa se faca impadurirea tot pe banii contribuabilului,pamantul de impadurit fiind a vre unui nenorocit care a facut banii dupa urma asta,CE AIUREA SUNT VORBESC DE GLOANTE CU SARE ,DALE DRACULUI SA LE FOLOSIM PE ALEA BUNE.............
0

#25 User is offline   mamaiemm 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Model ATV:SUZUKI KQ750axi

Posted 02 February 2009 - 10:58 PM

asta e tare rau =))))
0

#26 User is offline   Atevezul 

• Profesionist
  • PipPipPipPip

Posted 02 February 2009 - 11:09 PM

CITAT(locksley @ Jan 27 2009, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da sa-i traga cu sare,nu?! si pe urma smoala cu pene,s-adoua oara taiat mana stanga,s-apoi mana dreapta,dupa care....
da sa le lase drujba pt curatat pomii

Gresit! Direct la scufită!Cu plumb.
0

#27 User is offline   AndreiHd 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Interests:drumetiile,
  • Model ATV:LINHAI HYTRACK 420 4X4

Posted 13 March 2009 - 11:32 AM

sincer eu m-as oferi sa car padurarul sau padurari din zona meu cu atv-ul prin paduri, pe benzina mea, sa ii prinda pe astia care taie lemne ilegal,si m-as oferi si la carat de puiet pt a fi plantat in zonele defrisate dar mai apare o problema!cei care taie lemne ilegal sunt deseori"pe mana" cu padurari iar de plantat cine???eu nu am vazut sau auzit in zona mea pe cineva care sa organizeze vreo actiune de acest gen.
la mine in zona sunt multi "patroni" de explotari foriestiere dar pe nici unul nu l-am vazut sa si planteze copaci dupa ce a "ras" padurea
0

#28 User is offline   Atevezul 

• Profesionist
  • PipPipPipPip

Posted 13 March 2009 - 12:35 PM

Revin ,cu riscul de a ma repeta:direct la scufita cu plumb!!! kali.gif
0

#29 User is offline   Neros 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:Can-Am (Bombardier) Outlander Max 800XT

Posted 11 July 2010 - 01:02 PM

Aici era o padure anul trecut - Com. Cerasu, Jud. Prahova.
Attached Image: IMAG0009.jpg
Attached Image: IMAG0010.jpg

Sunt si eu in cautare de solutii anti defrisare.

This post has been edited by Neros: 11 July 2010 - 01:02 PM

0

#30 User is offline   alaraw 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:Can-Am Outlander MAX 800

Posted 19 July 2010 - 04:43 PM

Ce sa faceti ? Sa plimbati padurarii ? Dragut :) Eventual sa ii duceti si sa le dati o ciorba, o friptura si 2 carafe de vin :) Treaba cu padurarii e in felul urmator. Acum cam 2 luni am fost in Agas (jud. Bacau). Deci acolo se taie intr-un stil barbar. Bine mai nou nu se mai taie ca nu prea mai e nimic de taiat in afara de strambaturi care nu sunt bune, dar intr-o zi m-am oprit la o stana, si am dat acolo peste fostul padurar (care fusese in functie pana in 2008 - 2009 parca). Ne povestea ca nu se taie nimic pe acolo, ca el ii stie pe toti si nimeni nu taie. Dar dintr-o discutie in alta, ne-a mai povestit ca are mulgatoare de nu stiu cate sute de milioane, ca are nu stiu ce masini de facut nu stiu ce prin curtea lui care costa nu stiu cate mii de euro, ca are asa si pe dincolo. Acum de aici si din ceea ce am vazut sunt 200% convins ca PADURARII si cei care ar trebui sa protejeze padurea, in tandem cu aia care "se descurca" taie la bunul lor plac. Cine raspunde ? Paduraru.. Si cand paduraru are gater cine mai raspunde ? Asta nu e nimic... Noi nu avem voie cu ATV in rezervatii, dar cei de la mediu au descoperit de curand un drum asfaltat despre care nimeni nu stia ca exista, care duce in Retezat, si care e folosit cu preponderenta de camioane, probabil cara mancare la animale :) ... COOL nu ? Asa ca atata timp cat cei care ar trebui sa isi vada de fucntiile lor nu isi vad decat de buzunare... NU O SA FACEM NIMIC NICI DACA O SA CARAM NAZISTI CU BAZUCI PE ATV....
Я двигаю более быстро чем мертвая улитка
Posted Image
0

#31 User is offline   bri 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:atevist convins
  • Model ATV:linhai 300 2x4

Posted 30 August 2010 - 07:05 PM

ar trebui maziliti toti padurari :boxe: sau :blol: mai bine ambele
0

#32 User is offline   woe 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:Arctic Cat 400 H1

Posted 20 April 2011 - 08:24 PM

Eu posed padure proprie. De la tata mostenire. Ca sa tai din ea, trebuie sa platesc paza la padurar, cam 200 lei pe an pt. 2 hectare (n-am nici o asteptare ca prinde vreun hot, dar altfel nu vine sa marce lemnele), marcatul lemnelor (20-30 lei de copac) si sa ma si rog de el cate o saptamana sa vina sa mearga cu mine sa le marcam.
Daca nu-i paza platita pe ani anteriori, si aia. Padurea oricum o pazesc singur daca apuc. Asa ca lasati-ma cu padurarii; daca aveti spirit Zorro-astrian, luati-va pusca.
0

#33 User is offline   petre 

• ATV-ist convins
  • View gallery

Posted 29 May 2011 - 02:15 PM

View Postwoe, on 20 April 2011 - 08:24 PM, said:

Eu posed padure proprie. De la tata mostenire. Ca sa tai din ea, trebuie sa platesc paza la padurar, cam 200 lei pe an pt. 2 hectare (n-am nici o asteptare ca prinde vreun hot, dar altfel nu vine sa marce lemnele), marcatul lemnelor (20-30 lei de copac) si sa ma si rog de el cate o saptamana sa vina sa mearga cu mine sa le marcam.
Daca nu-i paza platita pe ani anteriori, si aia. Padurea oricum o pazesc singur daca apuc. Asa ca lasati-ma cu padurarii; daca aveti spirit Zorro-astrian, luati-va pusca.

Macar ai voie sa te plimbi cu atveul prin padurea ta ? :ricky:
0

#34 User is offline   petre 

• ATV-ist convins
  • View gallery

Posted 29 May 2011 - 02:32 PM

Cred ca o solutie ar fi cum au facut niste olandezi! Voiau sa salveze o jungla din nu stiu ce stat african, solutia gasita de ei a fost sa vanda padurea la metru patrat pentru cine voia sa ajute la cumpararea ei. Astfel cu numai 10 euro deveneai propietarul a 1 metru patrat de jungla si astfel nimeni nu mai putea sa o taie fara acordul tau. Prietenul meu a mustrato pe sotia lui ca nu a luat macar 4 metri sa poata sa puna si el un cort pe propitatea lui :roflol: .Oricum cei care au vandut padurea au luat mult mai multi bani astfel decat daca o taiau. Categoric la noi ar trebui facuta o chestie de anvergura, cu ocol silvic privat in baza unei asociatii de propietari, etc. In orice caz va aparea si aici problema cine pazeste pe cel care pazeste insa cel putin nu s-ar mai fura din "codru" s-ar fura dintr-o propietate privata si le-ar fi mult mai greu pentru ca la atatia propietari tot ajunge la urechile unuia magaria si.....Oricum ar fi misto sa existe o padure pentru offroad in care sa ne dam asa cum trebuie fara sa dam explicatii decat colegilor care ne-ar trage de urechi daca aruncam sticlele pe jos, facem ceva anormal, sau iesim de pe traseu printre copacei si fara sa imi vajaie gloantele vanatorilor pe la urechi ca vezi doamne fondul de vanatoare e al cuiva si padurea e a altcuiva, etc !

This post has been edited by petre: 29 May 2011 - 02:33 PM

0

#35 User is offline   Vladutzz 

• Incepator
  • Pip

Posted 28 March 2012 - 08:05 PM

CITAT(Posted 18 November 2008 - 02:50 PM )

Ciao

Nu se mai poate fratilor. In fiecare zi si chiar pana in noapte pe dealurile pe care ma dau eu (jud. ARAD) vad o gramada de indivizi care doboara si transporta lemn prin toate mijloacele (tractoare, carute, ARO-uri ... etc). Fenomenul asta e din ce in ce mai ingrijorator si vad ca nimeni nu misca un deget.

Pt noi e greu sa ne luam la hartza cu astia pt ca mai au cate un topor , o drujba in mana iar noi suntem doar cu un hobby (ATV-ul)

Ar fi super OK sa fie infiintata o Politie a padurilor iar acesti politai sa conduca niste ATV-uri. S-ar putea realiza si un contract de parteneriat cu voluntari (posesori de ATV-uri) pt a starpi acest fenomen criminal.

Daca aveti (sau o sa aveti ) vre-un prieten parlamentar eu zic sa-i propuneti o astfel de chestie.

In cazul in care nu se face nimik o sa ramanem in max 10 ani fara paduri!!!

Frate si ce loc frumos nici nu pot sa mi-l imaginez fara padure .

Ce la pasa parlamentarilor de frumusetile Romaniei

Doar atunci cand nu o sa mai fie padur o sa ne para rau la toti! :angryfire:

0

#36 User is offline   bri 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:atevist convins
  • Model ATV:linhai 300 2x4

Posted 29 April 2012 - 04:52 PM

adevarat ai grait
0