PE UNDE E LEGAL SA NE PLIMBAM ?
Posted 17 January 2008 - 05:13 PM
Posted 18 January 2008 - 02:17 AM
ART. 38
In parcelele in curs de regenerare, in plantatiile si culturile forestiere cu inaltimi mai mici de 5 metri, in parchetele in curs de exploatare, in zonele de refugiu al vinatului, in rezervatiile naturale si in padurile declarate monumente ale naturii, in rezervatii stiintifice, precum si in parcelele din jurul izvoarelor de apa minerala si potabila, captate pentru exploatare industriala sau pentru consum distributiv centralizat pe o raza de 100 de metri, accesul este permis numai pentru gospodarirea si administrarea padurilor.
Accesul in padure cu autovehicule si vehicule tractate de animale este permis numai pe drumurile forestiere permanente, in conditiile respectarii indicatoarelor de circulatie. Fac exceptie utilajele forestiere, vehiculele tractate de animale folosite la colectarea lemnului din parchetele in curs de exploatare, precum si vehiculele care transporta stupi.
Posted 18 January 2008 - 02:26 AM
Posted 06 February 2008 - 04:34 AM
Posted 06 February 2008 - 02:49 PM
Posted 06 February 2008 - 03:15 PM
Si cm poti traduce:arii naturale protejate? Ce altceva in afara rezervatiilor si cel mult a drumurilor forestiere blocate cu bariere, care fie vorba intre noi am recut de ele de nenumarate ori?
Posted 06 February 2008 - 03:37 PM
Posted 06 February 2008 - 03:52 PM
Lasa platoul Bucegi. Dar trebuie sa recunoastem ca suntem privilegiati la capitorul trasee si locuri accesibile pentru distractie. In occident ba e rezervatie, ba e proprietate, ba n-ai voie. Acolo chiar se folosesc atv in agricultura si mai mult quad-urile pentru distractie, tocmai din aceasta cauza.
Posted 06 February 2008 - 04:00 PM
Posted 06 February 2008 - 04:02 PM
Posted 06 February 2008 - 04:27 PM
''Garda Nationala de Mediu a elaborat un proiect la nivel national prin care se doreste limitarea accesului ATV-urilor (All Terain Vehicle) in toate zonele verzi. Conducerea institutiei intentioneaza introducerea unei taxe pentru proprietarii de asemenea vehicule si vrea sa marcheze traseele pe care acestia sa le foloseasca.
Potrivit comisarului sef Calin Crisan de la Garda de Mediu Maramures, in prezent ATV-urile au interdictie in parcurile nationale si ariile protejate, dar in cazul aprobarii proiectului de lege nu se va putea circula cu ele nici in restul zonelor verzi''
Dupa cum vezi mai sunt si unii care s-au trezit din somn ( din pacate pentru noi )
Posted 06 February 2008 - 05:18 PM
''Garda Nationala de Mediu a elaborat un proiect la nivel national prin care se doreste limitarea accesului ATV-urilor (All Terain Vehicle) in toate zonele verzi. Conducerea institutiei intentioneaza introducerea unei taxe pentru proprietarii de asemenea vehicule si vrea sa marcheze traseele pe care acestia sa le foloseasca.
Potrivit comisarului sef Calin Crisan de la Garda de Mediu Maramures, in prezent ATV-urile au interdictie in parcurile nationale si ariile protejate, dar in cazul aprobarii proiectului de lege nu se va putea circula cu ele nici in restul zonelor verzi''
Dupa cum vezi mai sunt si unii care s-au trezit din somn ( din pacate pentru noi )
Cunosc, la fel ca tine sunt membru si-n cealalta parte si pe motociclism (eu sunt mai mult cu motorul), dar nu se misca asa repede lucrurile la noi. Vin bani din vanzarea atv, taxe, merg si smecherii cu atv si parlamentarii,etc. Asa sunt destule ecouri si prin ziare, dar doar ecouri. Nu au interesul sa le interzica ca afara. In cel mai rau caz o sa majoreze taxele de.....stiu eu, taxa pe atv, sau impozitul ca este de lux la oras. Nu vezi cum e si cu taxa de prima inmatriculare? Nu vor sa faca ce le cer europenii si gasesc portite, negocieri. Parerea mea este ca nu se vor schimba lucrurile prea curand.
Posted 06 February 2008 - 05:35 PM
This post has been edited by lari: 06 February 2008 - 05:36 PM
Posted 08 February 2008 - 04:10 PM
Posted 08 February 2008 - 04:17 PM
ce porcarie....sunt curios sa vad si eu un astfel de permis...nu ca mi-as face vreunul, mai bine platesc amenda 1 data pentru aia 15 km!
Posted 08 February 2008 - 05:37 PM
in italia este interzis . sper ca la noi sa mai dureze cel putin 20 de ani......
Posted 08 February 2008 - 09:48 PM
pai unde poate fi mai frumos sa mergi cu atv decat prin padure?
Si ca sa-ti raspund : PRIN PADURE.
Chiar ca-i nesimtire treaba cu taxa in Brasov. Si pentru 15 km, da ce-i poligon, sau ce? Pai 15 km sunt doar pentru incalzire.....mama lor.

Help