ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: Reguli de conduita ATV - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Reguli de conduita ATV - poate nu chiar inutile

#1 User is offline   fatcat 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Model ATV:Suzy KQ

Posted 10 February 2009 - 05:34 PM

Dragi co-virusati,

Propun sa listam mai jos cateva recomandari de bun simt in ceea ce priveste comportamentul nostru pentru momentele in care ne ocupam cu ateveala.
Vreau sa fac asta deoarece si eu am observat anumite obiceiuri proaste ale unor colegi atvisti, inconstiente si uneori copilaresti, dar totusi daunatoare pentru toata colectivitatea noastra.

Drept care eu mi-as dori sa:
- respectam pe cat se poate limita de viteza in localitatile pe care le traversam;
- circulam cu viteza cat mai mica in proximitatea persoanelor sau/si animalelor, in special in localitati mici unde fie nu sunt drumuri late fie sunt neasfaltate. NU e nevoie sa le prafuim oamenilor mutrele si hainele ca sa ne dam noi mari.
- nu mai facem drifturi, cerculete sau donuts si wheelies in public;
- nu distrugem proprietatea altora - ma refer aici la peluze, gradini, livezi si chiar drumuri cat de cat amenajate cu efort de catre unii;

Vreau sa atrag atentia ca ceea ce facem (singuri sau in grup, fara conotatii sexuale) pe coclauri, in paduri, etc., acolo unde nu ne vede nimeni, e cu totul altceva. Acolo e pe raspunderea fiecaruia cat de mult risca, nu afecteaza si nu lezeaza pe nimeni.

Rog completati si voi, comentati sau respingeti propunerea mea.
Dar hai sa nu incarcam lista inutil, e bine sa avem un minim de reguli pe care sa le respectam de comun acord si nu um maxim de indicatii inutile.

This post has been edited by fatcat: 10 February 2009 - 05:49 PM

life's short, make it worth!
0

#2 User is offline   jimmybones 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Interests:Tot ce are motor
  • Model ATV:linhai

Posted 10 February 2009 - 05:41 PM

Foarte deacord cu tine !
Tin sa precizez ca si eu cand am fost la munte am inceput sa fac cerculete pe iarba si un prieten bun mi-a zis sa ma linistesc pt ca distrug iarba si la vara nu mai creste nimic acolo
in momentul acela am realizat ce faceam si vreau sa-ti spun ca si in ziua de azi am mustrari de constiinta
Asa ca pe calea asta imi cer scuze de excesul de adrenalina pe care l-am avut si ii multumesc lui PETRE ca mi-a atras atentia
0

#3 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 10 February 2009 - 06:02 PM

sa avem la noi saci menajeri in care sa ne strangem pet-urile si toate resturile care raman dupa noi.
0

#4 User is offline   cristirenault 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:motorsport
  • Model ATV:turbo

Posted 10 February 2009 - 07:30 PM

CITAT(jimmybones @ Feb 10 2009, 05:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... distrug iarba si la vara nu mai creste nimic acolo...

Iei cu tine o mana de gazon si cand mai treci pe acolo rezolvi problema biggrin.gif

@fatcat, bravo pentru idee. Ceea ce ai zis cam ajunge, daca am respecta macar ce zici tu, ar fi ok.

Eu cand merg cu atv-ul, pe traseul standard ca sa zic asa, trec deseori prin comune si e praf, noroi, zgomot... totdeauna o las incet si sa vezi cum ma saluta toata lumea biggrin.gif
Suzuki KingQuad 750AXi
0

#5 User is offline   cortez222 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Model ATV:outlander 800 max ltd

Posted 11 February 2009 - 01:08 AM

bravo in sfarsit a venit cineva cu o idee f.buna.
0

#6 User is offline   morarul4 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Interests:MECANICA ESTE HOBBY-UL NR 1
  • Model ATV:Linhai 300 Clasic

Posted 11 February 2009 - 10:13 AM

am facut cateva iesiri saptamana trecuta in zonele limitrofe ale bacaului.pe ulitele din luizi-calugara si sarata (zone de tranzit spre trasee frumoase de pajiste,deal si padure) primaria si locuitorii au turnat pietris de marime mica si mijlocie ca sa mai scape oamenii de noroaie.numai un pic daca scapai degetul pe acceleratie descopereai noroiul de dedesubt.am mers cu grija,am salutat,am scos casca cand am intrebat despre amanun- tele traseelor pe care doream sa le fac,iar la intoarcere am fost salutati,invitati la o canuta de..ceai fiert si invitati sa mai venim.un minim de respect fata de locuitorii zonelor pe care le traversam conteaza enorm. pt. mai multe reguli de urmat cititi si respectati regulile postate de prietenul de la atvmures in alt topic.
0

#7 User is offline   fatcat 

• Profesionist
  • PipPipPipPip

Posted 11 February 2009 - 11:05 AM

CITAT(morarul4 @ Feb 11 2009, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut cateva iesiri saptamana trecuta in zonele limitrofe ale bacaului.pe ulitele din luizi-calugara si sarata (zone de tranzit spre trasee frumoase de pajiste,deal si padure) primaria si locuitorii au turnat pietris de marime mica si mijlocie ca sa mai scape oamenii de noroaie.numai un pic daca scapai degetul pe acceleratie descopereai noroiul de dedesubt.am mers cu grija,am salutat,am scos casca cand am intrebat despre amanun- tele traseelor pe care doream sa le fac,iar la intoarcere am fost salutati,invitati la o canuta de..ceai fiert si invitati sa mai venim.un minim de respect fata de locuitorii zonelor pe care le traversam conteaza enorm. pt. mai multe reguli de urmat cititi si respectati regulile postate de prietenul de la atvmures in alt topic.

EXACT DESPRE ASTA ESTE VORBA!
0

#8 User is offline   richelieu 

• Profesionist
  • PipPipPipPip

Posted 11 February 2009 - 12:01 PM

As mai adauga si faptul ca nu sunt de acord cu utilizarea tobelor sport, foarte zgomotoase. Bine....in varful muntelui, nu se pune, dar cand trecem printre oameni, e de-a dreptul deranjant pentru ei. Si cum nu se prea poate sa umbli cu doua tobe la tine....eu unul as sugera sa renuntam la "Maaama ce demential suna biggrin.gif" Suna pentru noi...nu si pentru altii. Si oricum ATV-urile sunt destul de zgomotoase de felul lor.
0

#9 User is offline   Clyde 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:Butzuki 750 axion

Posted 11 February 2009 - 03:25 PM

CITAT(jimmybones @ Feb 10 2009, 05:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte deacord cu tine !
Tin sa precizez ca si eu cand am fost la munte am inceput sa fac cerculete pe iarba si un prieten bun mi-a zis sa ma linistesc pt ca distrug iarba si la vara nu mai creste nimic acolo
in momentul acela am realizat ce faceam si vreau sa-ti spun ca si in ziua de azi am mustrari de constiinta
Asa ca pe calea asta imi cer scuze de excesul de adrenalina pe care l-am avut si ii multumesc lui PETRE ca mi-a atras atentia

hahaha, asta cu mustrari de constiinta e tare. te iertam jimmy. faza cu gunoaiele ma enerveaza si pe mine si nu arunc nimic pe unde ma duc. intotdeauna am un rucsac si am loc destul sa`mi pun intr`o punga hartiile.cu mersu prin sat cu viteza iar nu sunt de acord, te mai opresti sa`ti iei un suc sau sa intrebi ceva si nu e chiar placut cand umpli lumea de praf.
eu merg mai mult pe malu dunarii si pe acolo nu sunt copii in care sa dau , doar ca mai am noroc de vreun topless.
0

#10 User is offline   Trepadushu 

• fashnetz
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Interests:NUMAI TAMPENII :)))
  • Model ATV:Suzuki KQ- verzuiu :))

Posted 11 February 2009 - 05:13 PM

-mersul in coloana, cat mai pe marginea drumului cu putinta, fara depasiri.
-datul jos al castii cand te lansezi in discutie cu cineva
-galagie cat mai mica posibila (no claxon, ambalari, vociferai cu decibeli multi)
-si continuam ca tocmai a fost un accident cu un scuterist in fata magazinului...
0

#11 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 18 February 2009 - 09:19 AM

up daca se poate zice asa si aici
0

#12 User is offline   adyz 

• Avansat
  • PipPip
  • Interests:riding
  • Model ATV:catbrier

Posted 05 March 2009 - 10:48 PM

sunt de acord cu voi baieti(si fete) si sustin cu tarie campania anti pet -uri lansata de voi
eu merg foarte mult cu atv-ul in satul bunicilor mei si vreau sa spun ca acolo oamenii au mai putine posibilitati
si majoritatea au scutere,in momentul in care m-au vazut cu un atv nu am fost privit foarte bine,ei spun ca fac foarte multa galagie si ca ma dau mare desi nu este deloc asa,iar akm incerc sa le dobandesc respectul printr-un mers linistit,o atitudine relaxata si prin respect fata de participanti la trafic dar si fata de pietoni, pana akm a dat rezultate destulde bune,akm lumea a inceput sa ma salute si nu se mai uita chiar asa de urat cand opresc la un magazin sau doar ca sa ma relaxez.

asa ca sfatul meu este sa urmati macar cateva din regulile de bun simt de mai sus si o sa vedeti rezultate destul de repede wink.gif

Attached thumbnail(s)

• Attached Image: 10881486_10016154_7623458_respect_w.jpg

0

#13 User is offline   al3x 

• Incepator
  • Pip
  • View gallery
  • Model ATV:linhai 260,aeon 180,suzuki kingquad 700

Posted 07 September 2009 - 07:35 PM

mda....pai si in delta oamenii sunt invidiosi....de fiecare data cand ma vad ca merg pe jos incep si imi pun intrebari ca si:"Unde iti sunt atv-urile ma?","Ce faci ma nu mai mergi cu atv-ul,lasa sa iti coboare tie democratia din cap"Iar eu merg cu maxim 30 pe strada...sper ca o sa realizeze si ei ca nu ii ajuta cu nimic invidia:|

0

#14 User is offline   AlexOmSerios 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:bakus

Posted 06 January 2010 - 03:34 PM

foarte misto topicul acesta si foarte bun numai ca pe strada, am observat intomai opusul acestor sfaturi iar asta imi aminteste de vorba aia: fa ce zice popa, nu ce face popa...
== RESPECTUL SE CASTIGA, NU SE IMPUNE==
0

#15 User is offline   bri 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:atevist convins
  • Model ATV:linhai 300 2x4

Posted 06 January 2010 - 05:46 PM

de acord cu voi baieti respectul pe primul loc
0

#16 User is offline   fatcat 

• Profesionist
  • PipPipPipPip

Posted 07 January 2010 - 07:33 PM

CITAT(AlexOmSerios @ Jan 6 2010, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte misto topicul acesta si foarte bun numai ca pe strada, am observat intomai opusul acestor sfaturi iar asta imi aminteste de vorba aia: fa ce zice popa, nu ce face popa...

?? explica-ne te rog. ce anume ai observat?
0

#17 User is offline   AlexOmSerios 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:bakus

Posted 08 January 2010 - 11:52 AM

CITAT(fatcat @ Jan 7 2010, 07:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(AlexOmSerios @ Jan 6 2010, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

?? explica-ne te rog. ce anume ai observat?

tu chiar ma iei la misto???
uite astea sunt din postul lui trepadushu....
-mersul in coloana, cat mai pe marginea drumului cu putinta, fara depasiri.
-datul jos al castii cand te lansezi in discutie cu cineva
-galagie cat mai mica posibila (no claxon, ambalari, vociferai cu decibeli multi)

vino duminica cu noi sa vezi cum este si sa vezi ca cel putin unul dintre noi incalca una din aceste ,,reguli,,
== RESPECTUL SE CASTIGA, NU SE IMPUNE==
0

#18 User is offline   GOGANMIREL 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:Linhai aniversar

Posted 08 January 2010 - 12:20 PM

DE ACORD BAIETI TREBUIE SA RESPECTAM SI NOI NISTE REGULI DAR NICI CEI DIN EXTERIOR NU TREBUIE SA NE FACA RAU :ADIC ;SCANDURI CU CUE ,SARME PRIN PADURE , SANTURI SAPATE LA TRECERI ,CAINI RAI ETC.
0

#19 User is offline   Ciprian-Yamaha 

• ATV-ist convins
  • Model ATV:Kinroad

Posted 09 June 2010 - 07:18 PM

Nici in jungla nu cred ca suntem,dar mare grija iarna pe cap cu atv-ul,sarme si altele aruncate aiurea ne pot afecta...
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users