ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: Se pot cumpara ATV-uri prin program de finantare europeana? - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Se pot cumpara ATV-uri prin program de finantare europeana?

#1 User is offline   RobertKiran 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:Plimbari in natura ... calatorii in locuri salbatice si cat mai putin populate.
  • Model ATV:De azi 11 septembrie am Linhai 4x4 Aniversar

Posted 22 June 2009 - 08:18 AM

Am citit intamplator intr-un articol dintr-un ziar cum ca ATV-urile Arctic Cat de 1000 cmc se pot cumpara prin program de finantare europeana: http://www.adevarul.ro/articole/brasov-scu...trul-civic.html .
Citez din articol:
Cel mai scump ATV însă este Thundercat 1000. Preţul acestuia ajunge la 13.000 de euro şi poate fi folosit atât pentru agrement, cât şi în scop utilitar. Este singurul ATV omologat în Europa şi este singurul care poate fi achiziţionat prin programe de finanţare europeană. Îi pot fi ataşate unelte utilitare, gen plug de zăpadă sau de arat, grapă, cositoare, disc pentru pământ, motocositoare, motopompă pentru stropitul pomilor şi multe alte accesorii.

Cum poate fi cumparat acest ATV in acest mod? Poate cineva sa dea ceva detalii?
0

#2 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 22 June 2009 - 09:01 AM

ar fi foarte tare. cred ca il cumperi in loc de tractor cu banii de la ue hai sa ne luam toti . asteptam dealerii arctic cat sa se informeze si sa vina cu informatii ei nu au decat de castigat la fel si noi smile.gif
0

#3 User is offline   vladdd 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:Adly 280 AS

Posted 22 June 2009 - 09:01 AM

CITAT(RobertKiran @ Jun 22 2009, 08:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am citit intamplator intr-un articol dintr-un ziar cum ca ATV-urile Arctic Cat de 1000 cmc se pot cumpara prin program de finantare europeana: http://www.adevarul.ro/articole/brasov-scu...trul-civic.html .
Citez din articol:
Cel mai scump ATV însă este Thundercat 1000. Preţul acestuia ajunge la 13.000 de euro şi poate fi folosit atât pentru agrement, cât şi în scop utilitar. Este singurul ATV omologat în Europa şi este singurul care poate fi achiziţionat prin programe de finanţare europeană. Îi pot fi ataşate unelte utilitare, gen plug de zăpadă sau de arat, grapă, cositoare, disc pentru pământ, motocositoare, motopompă pentru stropitul pomilor şi multe alte accesorii.

Am lucrat eu ceva timp pt o firma ce se ocupa cu asa ceva. Probabil ca ATVul este considerat un tractor, avand in vedere cilindreea mare. Adica trebuie sa lucrii campul cu el. Daca aplici pentru finantare, trebuie sa faci un dosar in care scrii cat o sa semeni sau ari cu el pe sezon, ce samantza o sa pui, ce castig pe hectar estimezi, unde o sa le vinzi, si cum o sa faci profit pe cultura. Si in plus tre sa ai o diploma de agricultor ca sa fii eligibil.
Numai asa, de capul tau nu se merita sa faci un dosar din asta, ca trebuie sa dai ceva si la aia care il intocmesc, care o sa itzi ceara ca nesimtitii peste 3% din valoarea proiectului (asa cum e prevazut de lege!!) pt ca nimeni nu o sa faca 200 de pagini de lucru cu 390 euro.
Plus ca trebuie sa cumperi utilaje agricole care sa le atasezi la atv (plug, etc) ca altcumva nu justifici cum o sa lucrii pamantul. A... si cred ca trebuie sa ai si profit pe catziva ani buni (asta e una dintre conditiile de finantare).

Acuma, daca ai pamant si lucrezi deja la un proiect, potzi sa bagi acolo si un ATV, dar atunci lucrul pe care il scrii in dosar ca l-ar face atvul(ca sa justicifi achiziita), trebuie sa fii capabil sa il acoperi cu alte utilaje deja existente. Si acuma, daca ele deja exista, uniunea nu prea o sa itzi dea banii ca cumperi ATVul pt ca nu ti-l chiar trebuie. Asa ca indicat ar fii sa tii un tractor pe numele sotiei sau sa meri la o firma de fintare unde lucru copilul la ala care face verificarile la dosar si aprobarile (desi si asta nu prea mai merge). Dar cu cat te bagi mai mult la smecherii, cu atat sansele sa fii prins sunt mai mari si evident sa primesti 0 bani.

Ideal: ai tu personal in arenda zprezece mii de hectare. Cumperi 10 tractoare si un atv. Atunci in timpul liber potzi sa mai mergi cu atvul si pe undeal, nu numai pe camp.
A.. si nu ai voie sa instrainezi obiectul timp de 5 ani cred.

Asa ca nu se prea fac smecherii cu fondurile acestea, pentru ca merg pe un sistem vestic bine pus la punct, unde trebuie sa dai socoteala pt tot ceea ce faci. E pentru omul cinstit, care chiar ii trebuie utilajele, nu pentru smecherashi care vor afaceri de pe o zii pe alta.. de acolo si rata mica de absorbtie... pt ca omul cinstit e sarac lipit pamantuli si nu are el bani sa ia un tractor nou si un plug, ca ar trebui sa isi vanda casa si nevasta
0

#4 User is offline   Panther 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:Arctic Cat

Posted 22 June 2009 - 11:29 AM

Citez din articol:

Salut

Toate atv-urile Arctic Cat comercializate in Romania prin importatorul oficial Arctic Land www.arcticland.ro sunt omologate de strada din fabrica si vin cu Certificat de Conformitate emis in UE. Aceasta hartie le face eligibile pt programele de finantare cu bani europeni. Sincer sa fiu nu cred ca o sa-ti apobe cineva un dosar numai pt atv-uri, dar in combinatie cu o pensiune, ferma sau mai stiu eu ce ... cred ca poti sa iei si un atv Arctic Cat.
0

#5 User is offline   arcticcat 

• Avansat
  • PipPip
  • Model ATV:linhai orange muddy racing 4x4

Posted 09 November 2009 - 11:32 AM

CITAT(Panther @ Jun 22 2009, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Citez din articol:
Cel mai scump ATV �nsă este Thundercat 1000. Preţul acestuia ajunge la 13.000 de euro şi poate fi folosit at�t pentru agrement, c�t şi �n scop utilitar. Este singurul ATV omologat �n Europa şi este singurul care poate fi achiziţionat prin programe de finanţare europeană. �i pot fi ataşate unelte utilitare, gen plug de zăpadă sau de arat, grapă, cositoare, disc pentru păm�nt, motocositoare, motopompă pentru stropitul pomilor şi multe alte accesorii.

Salut

Toate atv-urile Arctic Cat comercializate in Romania prin importatorul oficial Arctic Land www.arcticland.ro sunt omologate de strada din fabrica si vin cu Certificat de Conformitate emis in UE. Aceasta hartie le face eligibile pt programele de finantare cu bani europeni. Sincer sa fiu nu cred ca o sa-ti apobe cineva un dosar numai pt atv-uri, dar in combinatie cu o pensiune, ferma sau mai stiu eu ce ... cred ca poti sa iei si un atv Arctic Cat.

deci se poate sa cumparam un atv daca avem o ferma sau o pensiune turistica?
0

#6 User is offline   saisnoua 

• Incepator
  • Pip
  • View gallery
  • Model ATV:Suzuki Eiger

Posted 09 November 2009 - 03:09 PM

Eu am luat un ATV pe masura 121. Faza cu omologatu e bullshit pt ca eu am luat Suzuki Eiger neomologat. Intradevar in combinatie cu altceva, dar va asigur ca e super util in agricultura. Nu ara sau discuie dar face 1000 de alte treburi. Bafta
0

#7 User is offline   MonsterCat 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:yamaha grizzly 700

Posted 09 November 2009 - 06:26 PM

Citez din articol:
Cel mai scump ATV �nsă este Thundercat 1000. Preţul acestuia ajunge la 13.000 de euro şi poate fi folosit at�t pentru agrement, c�t şi �n scop utilitar. Este singurul ATV omologat �n Europa şi este singurul care poate fi achiziţionat prin programe de finanţare europeană. �i pot fi ataşate unelte utilitare, gen plug de zăpadă sau de arat, grapă, cositoare, disc pentru păm�nt, motocositoare, motopompă pentru stropitul pomilor şi multe alte accesorii.

www.apdrp.ro aici gasesti toate info despre programele de finantare si masurile pentru care poti sa aplici. nu cred ca ai putea sa iti iei doar atv, defapt sigur nu poti. insa il poti include intr-un proiect mai mare, gen achizitie de utilaje masura 312 sau infiintare de livada masura 121....sau sau sau...oricum trebuie sa faci clar dovada ca ai nevoie de el si neaparat sa il achizitionezi cu utilaje agricole...
in cateva luni o sa iti spun daca se aproba proiectul meu ca am pus si un atv arctic cat 700 diesel complet utilat pt agricultura.

override your instinct - www.bexmotors.ro
0

#8 User is offline   arcticcat 

• Avansat
  • PipPip

Posted 09 November 2009 - 07:26 PM

www.apdrp.ro aici gasesti toate info despre programele de finantare si masurile pentru care poti sa aplici. nu cred ca ai putea sa iti iei doar atv, defapt sigur nu poti. insa il poti include intr-un proiect mai mare, gen achizitie de utilaje masura 312 sau infiintare de livada masura 121....sau sau sau...oricum trebuie sa faci clar dovada ca ai nevoie de el si neaparat sa il achizitionezi cu utilaje agricole...
in cateva luni o sa iti spun daca se aproba proiectul meu ca am pus si un atv arctic cat 700 diesel complet utilat pt agricultura.
[/quote]
Dar banii mai trebuie dati inapoi?
0

#9 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 09 November 2009 - 09:12 PM

oare tu ce intelegi prin fonduri nerambursabile?
0

#10 User is offline   ARTUDOR 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:ARCTIC CAT

Posted 09 November 2009 - 09:49 PM

Citez din articol:

ATV-ul se poate cumpara de la importatorul Arctic Cat Romania, sau de la dealerii autorizati Arctic Cat.
Arctic cat Thundercat 1000, este cel mai puternic ATV de serie, nefiind cel mai scump ATV, deoarece in Romania, cele 2 modele de 1000cc, au un pret special.
In principiu orice ATV poate fi inclus intr-un program de cofinantare.
ARCTIC CAT, are o gama foarte bogata de utilaje pentru agricultura.

Viziteaza www.arcticland.ro, sau suna la 0724 53 66 51.

0

#11 User is offline   arcticcat 

• Avansat
  • PipPip

Posted 10 November 2009 - 12:03 AM

CITAT(ARTUDOR @ Nov 9 2009, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Citez din articol:

ATV-ul se poate cumpara de la importatorul Arctic Cat Romania, sau de la dealerii autorizati Arctic Cat.
Arctic cat Thundercat 1000, este cel mai puternic ATV de serie, nefiind cel mai scump ATV, deoarece in Romania, cele 2 modele de 1000cc, au un pret special.
In principiu orice ATV poate fi inclus intr-un program de cofinantare.
ARCTIC CAT, are o gama foarte bogata de utilaje pentru agricultura.

Viziteaza www.arcticland.ro, sau suna la 0724 53 66 51.

scuza-ma dar nu am vazut cuvantul "nerambursabil"
0

#12 User is offline   saisnoua 

• Incepator
  • Pip
  • View gallery
  • Model ATV:Suzuki Eiger

Posted 10 November 2009 - 10:09 AM

sunt foarte curios sa vad un atv cum ara smile.gif
Ideea e urmatoarea:
Pentru a cumpara un ATV finantat cu fonduri structurale (PNDR masurile 121 sau 312) el trebui justificat foarte bine, trebuie sa se integreze intr-un proiect mai amplu.
Initial nu trebuie ales modelul, doar in stadiul achizitiilor, dupa semnarea contractului, veti avea nevoie de ofertele dealerilor cu modelul ce doriti sa-l achizitionati.
Voi veti achizitiona atv ul cu plata integrala dupa acre faceti cererea de plata catre APdrp si dupa cateva saptamani, daca totul e ok, veti primi 50, 55, 65 sau 70 % (dupa caz) din valoarea fara tva inapoi. In cazul in care nu sunteti platitori de tva atunci primiti procentul amintit mai sus din valoarea cu tva, dar nu mai puteti recupera tva ul de la fisc.
Cheia acestei proceduri este justificarea atv ului si integrarea lui in proiect.
PS: La fel cred ca se poate proceda si pentru activitati non agricole pe alte masuri : 125, 123 etc.
Cum zicea si Catalina www.apdrp.ro
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users