"Una mica" la babele O scurta plimbare pana la babele cu un Linhai worker 4x4
Posted 24 October 2009 - 04:59 PM
Posted 24 October 2009 - 07:17 PM
dar te rog da-ne mai multe detalii
vreau sa ajung si eu la babele cu atv-ul dar nu stiu de unde si cum sa urc. am auzit mai multe variata din care una din moeciu.
da-mi mai multe detalii, ai ajuns chiar la babele ca nu vad poze de acolo.
si te rog poate dai niste detalii ca distanta aproximativa, timp de urcare, cit de accesibil e drumul.
se poate urca, am inteles ca ar fi niste restrictii acolo nu se mai poate urca motorizat ca sa zic asa.
si in general daca poti sa ne ajuti cu detalii te rog.
eventual mai incarca poze daca mai ai te rog.
Posted 24 October 2009 - 10:38 PM
Vezi ca e cam riscant asa de unul singur. In caz de ceva, nu are cine sa te traga daca ramai impotmolit.
Posted 25 October 2009 - 02:50 AM
dar te rog da-ne mai multe detalii
vreau sa ajung si eu la babele cu atv-ul dar nu stiu de unde si cum sa urc. am auzit mai multe variata din care una din moeciu.
da-mi mai multe detalii, ai ajuns chiar la babele ca nu vad poze de acolo.
si te rog poate dai niste detalii ca distanta aproximativa, timp de urcare, cit de accesibil e drumul.
se poate urca, am inteles ca ar fi niste restrictii acolo nu se mai poate urca motorizat ca sa zic asa.
si in general daca poti sa ne ajuti cu detalii te rog.
eventual mai incarca poze daca mai ai te rog.
eu stiu 2 variante:1.sinaia-cabana cuibul dorului-babele(varianta pe care am luat-o eu azi),(pana la radarul fix din sinaia faci dreaptasi mergi cam 7km pe serpentine si la un moment dat iti arata indicator spre Cabana Cuibul dorului 1km drum neasfaltat)
2.sau prin moroieni-babele fie din sinaia fie din targoviste
faza cu moieciu nu prea o cred,eu am casa la bran pe simon langa moieciu si nu am auzit pe nimeni sa ajunga pe partea asta la babele nici macar cu cross,dar nu se stie....
am ajuns cu atvul la telecabina de la babele,de acolo am mai mers 2 min pe jos sa facem poze cu babele
1ora si 45 min in conditiile in care am mai si oprit pentru poze si a mers si prietenul meu putin pe portiunile mai usoare care nu are experienta deloc.cred ca poti sa ajungi intr-o ora.19km.pentru atv mi se pare super accesibil,nu am folosit 4x4 sau greu.drumul este destul de deteriorat,cu multe santuri si bolovani,dar daca ai putina experienta nu ai de ce sa-ti faci griji.in iunlie am mai fost odata si era o restrictie de la piatra arsa(aprox 2 km de babele) pt vehiculele motorizate.acum nu am mai vazut restrictia asa ca am trecut.La Cuibul dorului era o restrictie"DRUM INCHIS" care incepe pe 1 noiembrie 2009.pe drum am vazut si cateva suv-uri(touareg,pajero,L200,etc).Daca te bate gandul sa te duci acolo intr-un weekend poti sa ma anunti.Bafta!
Posted 25 October 2009 - 02:56 AM
Vezi ca e cam riscant asa de unul singur. In caz de ceva, nu are cine sa te traga daca ramai impotmolit.
Stiu,dar cum spuneam m-am hotarat in ultima clipa asa ca nu am avut cum sa anunt pe forum si in ploiesti nu stiu pe nimeni care sa vina la o plimbare ca asta,asa ca am riscat!Oricum am patit-o acum un an jumate in iarna am ramas suspendat singur in padure si m-am chinuit vreo ora sa ies.
Posted 25 October 2009 - 03:53 PM
Posted 25 October 2009 - 04:41 PM
Uite Robert ce zice colegul.
Si amenda era 30k parca.
Posted 25 October 2009 - 04:43 PM
Posted 25 October 2009 - 10:10 PM
Pana la telecabina de la babele si cred ca se poate ajunge pana la releu!
Posted 29 October 2009 - 03:59 PM
Pana la Piatra arsa este drum judetean si e deschis publicului pe perioada afisata la intrarea pe el , dupa acea perioada in teorie o faci pe raspundere propie caci nu imi vine sa cred ca la Piatra Arsa fac aprovizionarea cu magarul , deci .... este voie dar pe riscul tau de a ramane intepenit in zapada sau mai stiu eu ce surpari , alunecari de teren , etc.
Posted 30 October 2009 - 10:20 PM
eu stiu ca este un drum forestier chiar din simon, adica cand urci dinspre castel bran spre moeciu, cum treci un podulet mic la soseaua principala, se face un drum spre stanga spre simon , se merge cam vreo 4-5 km pana la iesirea din sat, pana la o bariera care in general este deschisa si de unde incepe drumul forestier.
de acolo se mai merg cam 3 km si se face o rascruce unde este si un indicator spre piatra arsa parca si babele..
nu mai tin minte ptr ca am fost doar de 2 pe acolo prin zona, dar nu am urcat niciodata pana sus
Posted 31 October 2009 - 06:03 PM
eu stiu ca este un drum forestier chiar din simon, adica cand urci dinspre castel bran spre moeciu, cum treci un podulet mic la soseaua principala, se face un drum spre stanga spre simon , se merge cam vreo 4-5 km pana la iesirea din sat, pana la o bariera care in general este deschisa si de unde incepe drumul forestier.
de acolo se mai merg cam 3 km si se face o rascruce unde este si un indicator spre piatra arsa parca si babele..
nu mai tin minte ptr ca am fost doar de 2 pe acolo prin zona, dar nu am urcat niciodata pana sus
Da,sti bine ce sti,problema este ca de la rascruce pe Simon se mai merge 1km in stanga,iar de acolo nu mai este drum auto.Eu am mai mers dar nu ai alta solutie decat sa mergi evectiv prin padure si nu mam incumetat foarte departe pentru ca nu am avut nici un partener.Intr-un singur atv este destul de nasol. Si acum o alta problema este ca in apropiere padurarii au constuit un observator si hranesc ursii,iar de cateva ori am vazut urme proaspete si m-am intors.
Oricum daca am face o gasca de cateva atvuri cu putina documentare si un gps foarte performant cred ca s-ar putea ajunge destul de aproape de babele.

Help