ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV din Romania: Transalpina - ATV Forum - Comunitatea pasionatilor de ATV

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Transalpina mai ceva decat Transfagarasanul

#1 User is offline   divizia 

• Idolul ATV-istilor
  • View gallery
  • Group: Global Moderator
  • Interests:plimbarile cu atv / diorame trenulete
  • Model ATV:LINHAI ANNIVERSARY 4x4

Posted 19 December 2007 - 01:23 PM

"Botezata DN 67C, acesta sosea face legatura intre Novaci si Sebes. Este un traseu foarte putin cunoscut care pe alocuri urca la peste 2000 m(Pasul Urdele 2145 m) insa extrem de frumos si salbatic. Daca Transfagarasanul este dupa parerea mea de noat 9, transalpina merita cu siguranta un big 10 pt peisaje, aventura si mister.
Soseaua a fost construita si pietruita de nemti in timpul primului mondial din ratiuni miltare, insa a fost foarte putin folosita.
Accesul pe sosea se poate face fie din Novaci sau Sebes fie prin Valea Oltului-Brezoi-Voineasa-Vidra-Obirsiile Lotrului (traseu f pitoresc). O alta alternativa ar fi prin Petrosani-Obirsiile Lotrului.
Daca cautati un loc nou si salbatic care sa va aventurati cu masina, Transalpina va va fascina. Locuri de cazare gasiti in apropiere la Vidra(3 hoteluri) sau cabana de la Obirsiile Lotrului, iar tarifele sint foarte convenabile 100-400 mii/noapte."

Poate daca ne strangem mai multi vom putea imediat ce se va incalzi mai bine sa facem acest traseu.
Eu n-am reusit sa ajung anul acesta, dar la anul terbuie neaparat sa ajung sa fac acest traseu. Plus ca in zona sut super trasee, fara sa mai vorbim de peisaje.
Poate pozele o sa va convinga:

Attached thumbnail(s)

• Attached Image: cad_stanci.jpg
  • Attached Image: cam_friki.jpg
  • Attached Image: dupa_obarsie.jpg
  • Attached Image: nu_gresi_drumul_ca_e_de_rau.jpg

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Oricine are dreptul sa fie prost, dar unii abuzeaza de acest privilegiu.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

<a href="http://www.scutere-de-vanzare.ro/" target="_blank">http://www.scutere-de-vanzare.ro/</a>
0

#2 User is offline   bogdan1323 

• Incepator
  • Pip
  • Group: Members
  • Model ATV:KQ

Posted 22 December 2007 - 12:16 AM

In vara acestui an cativa atvisti pasionati au facut acest trareu deosebit de frumos din Rinca pana in Voineasa . Eram printre ei cand inca mai aveam linhai. Nota mea e 20 pt acest traseu tongue.gif Pozele ulterior ca nu gasesc cdul
0

#3 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:plimbarile cu ATV-ul,fotbalul,boxul si internetul
  • Model ATV: Arctic Cat rosu ca focul

Posted 09 January 2008 - 09:30 AM

CITAT(divizia @ Dec 19 2007, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
"Botezata DN 67C, acesta sosea face legatura intre Novaci si Sebes. Este un traseu foarte putin cunoscut care pe alocuri urca la peste 2000 m(Pasul Urdele 2145 m) insa extrem de frumos si salbatic. Daca Transfagarasanul este dupa parerea mea de noat 9, transalpina merita cu siguranta un big 10 pt peisaje, aventura si mister.
Soseaua a fost construita si pietruita de nemti in timpul primului mondial din ratiuni miltare, insa a fost foarte putin folosita.
Accesul pe sosea se poate face fie din Novaci sau Sebes fie prin Valea Oltului-Brezoi-Voineasa-Vidra-Obirsiile Lotrului (traseu f pitoresc). O alta alternativa ar fi prin Petrosani-Obirsiile Lotrului.
Daca cautati un loc nou si salbatic care sa va aventurati cu masina, Transalpina va va fascina. Locuri de cazare gasiti in apropiere la Vidra(3 hoteluri) sau cabana de la Obirsiile Lotrului, iar tarifele sint foarte convenabile 100-400 mii/noapte."

Poate daca ne strangem mai multi vom putea imediat ce se va incalzi mai bine sa facem acest traseu.
Eu n-am reusit sa ajung anul acesta, dar la anul terbuie neaparat sa ajung sa fac acest traseu. Plus ca in zona sut super trasee, fara sa mai vorbim de peisaje.

cred ca ai uitat sa actualizezi tarifele la cazari! tongue.gif
0

#4 User is offline   canion 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Interests:Transporturi de la role la trenuri si avioane, tehnica de orice fel, calatoriile, locurile si lucrurile. Nu in ultimul rand tzigara pe care o fumezi stand pe capota in zori dupa ce ai condus toata noaptea. E o senzatie de nedescris.
  • Model ATV:Scuter Malaguti F10

Posted 09 January 2008 - 01:23 PM

Ar trebui sa vorbim mai spre Pasti sa facem un drum pe acolo. Sa facem un Jamboree cum s-ar spune. wink.gif
POSTEZ DECI EXIST !
0

#5 User is offline   bigiu 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip
  • Model ATV:Linhai

Posted 10 January 2008 - 02:49 AM

CITAT(Paul @ Jan 9 2008, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(divizia @ Dec 19 2007, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>

cred ca ai uitat sa actualizezi tarifele la cazari! tongue.gif

Ai sa razi, dar nu trebuie actualizate. Cel putin nu foarte mult, nu mai e cu 100.000, dar de la 300-500.000.
0

#6 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip

Posted 10 January 2008 - 09:28 AM

pai acolo merita sa-ti inchiriezi toata vara laugh.gif
0

#7 User is offline   bigiu 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip

Posted 10 January 2008 - 07:11 PM

E rustic, dar super misto. Asta am zis si eu sa mergem la vara sa stam cateva zile, eventual facem si cateva trasee nocturne cu foc de tabara si gratare.
0

#8 User is offline   canion 

• Profesionist
  • PipPipPipPip
  • Interests:Transporturi de la role la trenuri si avioane, tehnica de orice fel, calatoriile, locurile si lucrurile. Nu in ultimul rand tzigara pe care o fumezi stand pe capota in zori dupa ce ai condus toata noaptea. E o senzatie de nedescris.
  • Model ATV:Scuter Malaguti F10

Posted 11 January 2008 - 02:31 AM

daca fenomenul atvromforum va continua in acest ritm pana la vara facem CARAVANA !
POSTEZ DECI EXIST !
0

#9 User is offline   divizia 

• Idolul ATV-istilor
  • View gallery

Posted 13 January 2008 - 12:05 AM

Daca avem si cu ce le transporta pe toate. Poate sa inchiriem un tir.
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Oricine are dreptul sa fie prost, dar unii abuzeaza de acest privilegiu.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

<a href="http://www.scutere-de-vanzare.ro/" target="_blank">http://www.scutere-de-vanzare.ro/</a>
0

#10 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip

Posted 13 January 2008 - 08:57 AM

asa fac cei din Constanta....dar se rezolva si la noi....numai hotarati-va odata!!!!!!
0

#11 User is offline   divizia 

• Idolul ATV-istilor
  • View gallery

Posted 13 January 2008 - 11:12 AM

CITAT(Paul @ Jan 13 2008, 08:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
asa fac cei din Constanta....dar se rezolva si la noi....numai hotarati-va odata!!!!!!

La mine nu-i problema, dupa ce am facut Transfagarasanul si am auzit ca Transalpina e mai misto....sunt primul, dar trebuie facuta vara ca e plina de surprize.

0

#12 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip

Posted 14 January 2008 - 03:21 PM

cred ca o sa trebuiasca sa ne facem o agenda....ca tare multe avem de facut in vara
0

#13 User is offline   bogdan1323 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:KQ

Posted 14 January 2008 - 06:28 PM

Intradevar cazarea este foarte ieftina . Eu am platit 40 ron / zi de persoana cu doua mese dimineata si seara . Gazde super faine.
0

#14 User is offline   dacian 

• Super ATV-ist
  • View gallery
  • Model ATV:Linhai Worker 4x4

Posted 14 January 2008 - 06:31 PM

aici sigur voi veni si eu ca este relativ aproape. divizia nu ai idee cam cati km ar fi din sebes si cati din petrosani?
0

#15 User is offline   bigiu 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip

Posted 15 January 2008 - 03:05 AM

CITAT(dacian22 @ Jan 14 2008, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aici sigur voi veni si eu ca este relativ aproape. divizia nu ai idee cam cati km ar fi din sebes si cati din petrosani?

E asa de frig incat ai pus si harta pe foc? laugh.gif
0

#16 User is offline   Paul 

• ATV-ist Veteran
  • PipPipPipPipPipPip

Posted 16 January 2008 - 09:22 AM

CITAT(bogdan1323 @ Jan 14 2008, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Intradevar cazarea este foarte ieftina . Eu am platit 40 ron / zi de persoana cu doua mese dimineata si seara . Gazde super faine.

in perioada asta se poate face transalpina?
0

#17 User is offline   cornelll 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Model ATV:linhai 4x4

Posted 16 January 2008 - 12:10 PM

99% merg si eu, am vazut poze facute acolo si am ramas marcat, cu transportul cel putin pentru cei din bucuresti sper sa nu fie o problema poate o rezolvam cumva, ramane de vazut cand ne intalnim
0

#18 User is offline   bigiu 

• ATV-ist convins
  • PipPipPipPipPip

Posted 16 January 2008 - 12:13 PM

CITAT(Paul @ Jan 16 2008, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(bogdan1323 @ Jan 14 2008, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>

in perioada asta se poate face transalpina?

N-ai nici o sansa. De multe ori si vara e periculos.
Cornelll, un loc si pentru prietenul tau. laugh.gif
0

#19 User is offline   smokey 

• Incepator
  • Pip
  • Model ATV:linhai 300 4x4

Posted 18 January 2008 - 02:29 PM

Anul trecut am ajuns de 2 ori la Oasa. O data am facut si Transalpina dar am fost cu masina si nu recomand nimanui sa faca asta. Drumul este foarte rau. A doua oara am mers pe Valea Frumoasei si am coborat prin Paltinis. Valea Frumoasei este superba. Cateva poze cu cabana de la Oasa unde preturile sunt foarte bune.

Attached thumbnail(s)

• Attached Image: S3013461.jpg
  • Attached Image: S3013462.jpg

This post has been edited by smokey: 18 January 2008 - 02:35 PM

0

#20 User is offline   eustiu 

• Experimentat
  • PipPipPip
  • Model ATV:Linhai 2x4 worker

Posted 18 January 2008 - 02:53 PM

ar fi frumos sa ne strangem cat mai multi si sa facem o iesire mai in vara