Cum cureți o casca de protecție?

Casca de protecție este un accesoriu de maximă importanță pentru orice motociclist a cărui prioritate o constituie siguranța în trafic. De aceea, se impune menținerea sa în stare cât mai bună. Aspectul nou nu poate fi păstrat la infinit, dar din fericire există soluții! Pe de o parte, în zilele de vară caniculare, casca moto este mai predispusă să se imbacseasca din cauza transpirației. Pe de altă parte, bureții interiori prezenți la majoritatea modelelor de căști de protectie - pentru strada, pentru cross / enduro -, pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea de bacterii și microbi dăunători sănătății.

În continuare, vă prezentăm câteva modalități prin care puteți contribui la o stare impecabilă a căștii moto pe care o folosiți în deplasări.

În primul rând, numeroși producători recomandă curățarea interiorului căștii măcar o dată pe sezon. Preferabil este să curățați casca la final de sezon, înainte de a lasă motorul la „hibernare” sau când urmează să nu îl mai utilizați un timp mai indelungat.

Materiale folosite la curățarea căștii moto. Vei avea nevoie de un recipient de plastic pentru spălarea bureților, apă călduță și de o soluție de curățare, plus un prosop au o cârpă absorbantă. Dacă utilizezi detergenți și nu clătești foarte, foarte bine bureții, riști să îți lăcrimeze ochii atunci când ieși pe traseu.

În funcție de tipul de cască din dotare, trebui să urmezi instrucțiunile de utilizare. De regulă, bureții din interiorul căștii vin prinși cu capse și arici. Vă îndemnăm să trageți de marginile plasticate și niciodată de materialul textil.

La clătirea buretilor, folosiți apă rece. Nu este recomandat să puneți bureții la uscat direct în soare sau pe calorifer. După clătire, aceștia pot fi presați cu grijă cu ajutorul unei cârpe absorbante.

Ține minte! Oricât de performantă este casca moto pe care o folosești și cu oricâte aerisiri este prevazută, din când în când ea trebuie curățată.

Daca ai o casca cu vizor, este esential sa fii atent sa nu se zgarie. Exista pe piata solutii speciale pentru curatarea vizierei.

Printre produsele utile la curățare se numără și spray-urile cu spumă. Acestea sunt mai practice deoarece spuma se aplică pe zona textilă a căștii timp de un minut, apoi se șterge și se lasă puțin la uscat.

În zilele friguroase, chiar dacă ai cască cu interior detașabil, poți recurge la purtarea unei cagule moto și astfel nu vei fi nevoit să cureți des casca.

În cazul în care deții o cască fără elemente detașabile, puteți utiliza pentru împrospătare apă călduță și o soluție de curățare.

Tu cum îți cureți casca din dotare?