Cum echipezi ATV-ul pe timp de iarna

Fiindca a sosit anotimpul friguros, este cazul să consacrați atentie dotării ATV-ului sau SXS-ului din garaj. În afara măsurilor de intretinere specifice, pe care le puteți găsi în manualul vehiculului, va puteți echipa modelul ATV sau UTV cu  diverse accesorii, cum ar fi in primul rand accesorii iarna de confort. Acestea va vor ajuta sa va simtiti confortabil in timpul pilotarii. O sa incalzita poate face cu adevarat diferenta daca veti avea chef de o plimbare in off road pe timp de iarna.

În continuare, vă prezentăm pe scurt cele mai utile echipamente pe durata sezonului rece.

În primul rând, merită să montați senile pentru ATV / UTV în cazul în care nu doriți să pierdeți toată distracția iarna aceasta. Șenilele TJD XGEN 4S pot fi de folos pe parcursul întregului an dacă plănuiți plimbări de agrement pe trasee diversificate: pe zăpadă, pe drumuri cu noroi, pietriș sau nisip. Față de snowmobile, șenilele TJD oferă versatilitate mai ridicată întrucât pot rula pe orice tip de suprafețe și în plus sunt mai accesibile din punct de vedere financiar.

Iată o serie de motive pentru care șenilele TJD au devenit extrem de populare printre detinatorii de vehicule 4x4 offroad: 
- sunt compatibile cu majoritatea modelelor ATV de tip utilitar-recreațional
- asigură stabilitate și manevrabilitate pe orice teren
- favorizează tracțiune mărită și implicit o mai mare putere de tractare
- asigură o virare precisă
- dispun de un centru de greutate jos pentru stabilitate mai mare
- flotație superioară
- facilitează o viteză optimă indiferent de condiții și asigură un răspuns promt al accelerației
- rezistență redusă la înaintare
- permit o absorbție superioară a șocurilor și vibrațiilor pentru a contribui la o pilotare confortabilă și fără efort
- sunt rezistente la uzură și la perforare.
Nu în ultimul rând, șenilele TJD se instalează ușor. Șenilele ATV TJD XGEN 4S și UTV TJD XTRACK 4S sunt omologate pentru circulație pe drumurile publice.

Știm cu toții cât de mult poate îngreuna circulația o ninsoare abundentă. Pentru acest gen de situații, puteți fi prevăzători și accesoriza ATV-ul sau UTV-ul din gospodărie cu o lama zăpadă. Vă recomandăm următorii producători de lame deszăpezire: Altii, Arctic Cat, Iron Baltic, Kimpex, Shark Accessories, Warn. Pentru aplicații comerciale, vă recomandăm să optați pentru freze de zăpadă profesionale Bercomac sau nivelatoare de zăpadă. De asemenea, pentru împrăștierea sării pe timp de iarnă puteți accesoriza ATV-ul cu o sărăriță. Acest accesoriu mai poate servi și la împrăștierea semințelor atunci când se folosește în agricultură.

În încheiere, vă îndemnăm să optați pentru accesorii iarnă ATV și UTV care provin de la producători de renume și dealeri autorizați.