2018 Can-Am Spyder, combinatia perfecta intre design si tehnologie

Primul roadster Can-Am, Spyder RS, a fost lansat in urma cu un deceniu, iar de atunci produsele Bombardier au cunoscut constant imbunatatiri, acest lucru reflectandu-se si prin extinderea gamei Spyder. La o prima vedere, lineup-ul impresioneaza prin design-ul elegant, iar in al doilea rand, din punct de vedere tehnic, cuprinde dotari de ultima generatie, ridicandu-se celor mai exigente asteptari.

Spre deosebire de conversiile de tip “trike” cu doua roti in spate, noile roadstere Can-Am Spyder au fost proiectate pe baza a ceea ce compania canadiana numeste “arhitectura Y”: doua roti in fata cu suspensie frontal dubla A si o singura roata in spate, actionata pe curea, alaturi de un sistem de stabilitate a vehiculului care include controlul stabilitatii, al tractiunii, franarea antiblocare si servodirectia dinamica. Se poate observa usor chiar si de catre cei care nu sunt atat de familiarizati cu modelele spyder, ca toate cele trei roti au anvelope in stil auto cu coada mare de contact, asigurand o buna aderenta. Diferenta consta in faptul ca modelele de spydere Can-Am sunt dotate cu sei de motocicleta, ghidon si comenzi.

Lineup-ul Can-Am Spyder 2018 prezinta trei familii de modele:

  • Pentru activitati sport cruising, sunt disponibile modelele Can-Am Spyder F3 si Spyder F3-S, ambele dispunand de suport pentru picioare ce poate fi personalizat cu ajutorul sistemului inovator UFit dezvoltat de Can-Am.

can-am-spyder-f3-18

  • Pentru turismul de croaziera – Can-Am Spyder F3-T si Spyder F3 Limited, prevazute cu sistemul UFit personalizabil si caracteristici de turism (parbriz etc.).

roadster-spyder-f3-limited

  • Gama de lux include modelele Can-Am Spyder RT and Spyder RT Limited, acestea fiind echipate cu sei mai inalte, portbagaj si spatar pentru pasageri, plus multiple alte facilitati.

Toate spyder-ele BRP 2018 sunt alimentate de motorul tri-cilindric performant Rotax 1330 ACE cu transmisie manuala / semi-automata cu 6 trepte, cu sistem de stabilizare a vehiculului.

In plus, o parte din noile modele sunt dotate cu ecran digital color si dispun de conectivitate pentru aplicatii smartphone si Bluetooth.

Noul display, prezent la modelele Spyder RT, Spyder RT Limited, Spyder F3-T și Spyder F3 Limited este foarte eficient, intrucat arata viteza, indica nivelul combustibilului precum si alte informatii utile, cum ar fi de exemplu cele legate de conectivitatea Bluetooth pe dispozitive compatibile, permitand streaming de muzica etc. direct la spyder.

display-spyder-brp-18

Versiunile aniversare, ca de pilda Can-Am Spyder RT Limited SE6 10th Anniversary, Can-Am Spyder F3-S SE6 10th Anniversary sau Can-Am Spyder F3 Limited SE6 10th Anniversary, se identifica printr-un design special - Gold si Jet Black Metallic.

Ca element de noutate, Can-Am Spyder RT aduce sistemul BRP Audio Premium cu 6 difuzoare, oferind o calitate excelenta a sunetului. De asemenea, sunt disponibile optiuni de personalizare (Dark / Chrome) pentru rotile din fata, logo-uri, oglinzi, suporturi etc.