Turul lumii cu motocicleta, intre raliuri

Pilotul Lyndon Poskitt este un calator de cursa lunga, dar si un concurent de raliuri cu fler. Imbarcat intr-un tur in jurul lumii, el se abate de la traseu doar pentru a participa in curse de motociclism, printre care si Dakar 2018.

Istoria lui Poskitt are ceva unic. Englezul de 40 de ani are mecanica in sange si se plimba cu motociclete de diferite tipuri pe care le fabrica in garajul propriu. El si-a indeplinit visul de a concura la Dakar incepand din 2013 cu ajutorul tatalui sau, mecanic de profesie si avandu-l ca model pe Fabrizio Meoni.

 

 

Calatoria in jurul lumii are loc la bordul unei motociclete KTM 690 Rally (732cc, 75cp) si uneori este intrerupta de cursele cele mai importante. Cand toti concurentii se relaxeaza dupa raliu, Poskitt isi ia bagajele si continua aventura.

Pana acum el a parcurs 170 000 km, vizitand 56 de tari si luand parte la 6 raliuri internationale pe 4 continente.

Poskitt a parasit Anglia in 2014 pentru a ajunge pe partea ruseasca a Oceanului Pacific pe urmele lui Ewan McGregor si Charley Boorman, protagonistii filmului-documentar Long Way Round.

 

 

Au urmat apoi Extremul Orient si Sud-Estul Asiei. „Dupa Coreea, am calatorit mult in Japonia. Laos, Thailanda si Cambogia sunt incredibile pentru pilotii pe doua roti”. In Australia, Lyndon a participat la Tatts Finke Desert Race si a traversat singur desertul Simpson: „Nu vezi nimic si pe nimeni pe o intindere de 550 km, doar dune, nisip si un drum pentru 4x4”. In continuare, britanicul a vizitat Noua Zeelanda, tara care i-a placut cel mai mult.

Ajuns in cele din urma in Mexic, Poskitt a concurat la raliul Sonora, de unde s-a indreptat spre Alaska si iar in America de Sud pentru a concura la editia Dakar 2017.

Motorex l-a sponsorizat pe temerarul pilot cu o motocicleta KTM 450 nou-nouta. In editia Dakar din acest an, Lyndon s-a clasat pe pozitia 33.

 

 

 

Tags:

motociclete