Linia de snowmobile Ski-Doo 2018, dotata cu E-TEC Shot

Lineup-ul de snowmobile 2018 Ski-Doo, cum era de asteptat, a adus cateva surprize iubitorilor de snowmobiling – in primul rand, este vorba de sasiul GEN-4 si noua generatie de motoare 850cc Rotax E-TEC Twin. In al doilea rand, sistemul de pornire nou-nout E-TEC SHOT asigura pornirea printr-o singura apasare de buton, usor si fara efort, in conditiile in care se adauga mai putin de doua kilograme la modelele montane de tip pull-start off-trail.

e-tec-shot

Intocmai ca Rotax Electronic Reverse (RER), si E-TEC SHOT prezinta un potential mare de a revolutiona rularea pe zapada adanca. Din pacate, beneficiile SHOT nu sunt disponibile pentru modelele de snowmobile 2017 cu motor 850.

Lansarea super long track-ului Summit X si SP a reprezentat un eveniment mult asteptat, care nu i-a dezamagit pe amatorii si profesionistii sporturilor de iarna. Modelele de snowmobile 175 Summit X si SP pot face fata cu succes unui traseu pe muntii abrupti. O diferenta consta in faptul ca Gen-4 Summit 175 necesita un pic mai multa energie pentru manevrare, in comparatie cu 165.

Ski-Doo Summit in actiune

Seria de snowmobile Summit 2018 include o noua optiune, schema de culoare Octane Blue, prezenta si la modelele 2017 Freeride, in timp ce gama Summit SP ramane exact ca in 2017, cu sau fara dotarea SHOT.

Snomobilele Freeride vin in lungimi diferite – 137, 146, 154 S-38, 165. Toate modelele pot fi construite cu optiunea SHOT.

Impresiile de la rideri sunt favorabile, contribuind la succes acestui lineup inovator, modern. 

De departe unul dintre cele mai discutate subiecte in cercurile de snowmobiling, sistemul de pornire SHOT este o tehnologie de ultima ora si se bazeaza pe noul Ultra Capacitor. Aceasta tehnologie poate fi implementata doar pe motorul E-TEC, din cauza capacitatii motorului de a porni intr-o treime din rotatia arborelui cotit. In acest caz, reducerea greutatii este imensa comparativ cu pornirea electrica. Ultra Capacitorul aduce si avantajul reducerii greutatii, un motiv in plus pentru care il consideram superior sistemului electric de pornire.

Modelele de snowmobile Freeride sunt renumite pentru schema de culoare indrazneata – negru, alb si verde pentru 2018.  Iar snowmobilul Freeride in lungime de 165 de inci prezinta o capacitate deosebita in ceea ce priveste posibilitatea de a face sarituri dificile.

Lineup-ul 2018 de snowmobile BRP Ski-Doo este, asadar, remarcabil din punct de vedere al design-ului, dotarilor moderne si avansate. Sansele ca Ski-Doo sa ramana numarul 1 in snowmobiling sunt crescute!

 Lineup Ski-Doo 2018